Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Hoče - Salonit Anhovo 2:3

objavljeno dne: 12.11.2017

Odbojkarji Salonita Anhovo so v 6. krogu 1. DOL za moške v VŠD Hoče, pred 300 gledalci, premagali ekipo Hoč s 3:2 (24, 18, -22, -15, -11).

Dvorana VŠD Hoče, 300 gledalcev, sodnika Jovanovič in Milojevič

 

Hoče: Radović (12 točk), Drvarič  (1), Novak , M. Planinšič, Cafuta (9), Šijanec (7), Špindler, Franc (12), Mantha (22), Berglez, Šikanič (1), Lobnik, Kšela - libero, Ledinek - libero; trener: Aleš Andlovič.

 

Salonit Anhovo: Ilić (5), Česnik (9), Jereb (5), Karnel (1), Basaneže (9), Čabarkapa (16), Gadnik (19), Tomić, Vrtovec (9), Šarić - libero, trener: Andrej Urnaut.

 

Začetek dvoboja Hoče- Salonit Anhovo je bil izenačen. Po prvem tehničnem odmoru je vodil Salonit, z 8:7. Miha Šijanec je za Hoče dosegel kar tri blok-out udarce, a so gostje kljub temu ostali v ospredju (16:15). Ekipi sta bili tudi v nadaljevanju poravnani. Za domačo ekipo je ključne točke prispeval Jori Mantha, na nasprotni strani pa Matic Vrtovec. Vzdušje je postalo napeto ob izenačenju na 23. točki. Za 24. točko je Hočam uspel blok, a je Matic Vrtovec z udarcem prispeval 24. točko tudi za Salonit. Za zmago domačinov je parket "stresel" Jori Mantha. Prvi set se je zaključil s 26:24 v korist domačih.

 

Drugi set se je začel enako kot prvi, izenačeno. Po štirih odličnih blokih so domačini povedli s 7:3. Močni udarci Branislava Radovića so Hoče pripeljali do vodstva s 14:11. Za Salonit je največ točk v napadu prispeval Dejan Čabarkapa, a razpoloženi napadalec ni bil dovolj, da bi Kanalcem v drugem nizu uspelo zbrati več kot 17 točk.

 

V tretjem nizu sta imeli obe ekipi zelo dober napad in sta bili stalno izenačeni. Za edomače sta največ točk prispevala Jori Mantha in Branislav Radović, v vrstah gostov sta bila najbolj prodorna Dejan Čabarkapa in Gregor Basaneže. 19. točko Hoč je Timotej Franc prispeval as s servisom, sledila je še točka za vodstvo z 20:17, nato pa se je Salonit vrnil v igro in povedel z 22:21. V zaključku niza so bili gostje dovolj zbrani in niso dovolili, da jih domači ujamejo in so niz dobili s 25:22.

 

Četrti set se je začel z vodstvom Salonita, s 6:2. Hoče so začele popuščati, kar so Kanalci izkoristili in razliko povečali na pet točk (8:3). Salonit je nadaljeval z močnimi udarci, bloki in servisi ter povišal vodstvo že na 16:9 in kasneje še na 19:11. Hoče so naredile veliko napak, Salonit pa je gladko, s 25:15 dobil še četrti niz.

 

Peti set se je začel s točkami gostov, ki so ušli na 5:1. Salonit ni popuščal, vodstvo je povišal na 10:5. Točke za Hoče je sicer prispeval Radović, a to ni bilo dovolj, da bi se gostitelji približali tekmecem (8:13). V nadaljevanju pa so Kanalci le popustili, varovanci Aleša Andloviča pa so stopili razliko na 10:13, vendar pa so Kanalci končnico vseeno odigrali dovolj dobro in prišli do zmage s 15:11.

 

Aleš Andlovič, trener Hoč: »Tudi v tretjem setu do 20:17, je vse kazalo, da je pod kontrolo, bolj ali manj smo igrali tako suvereno, da nihče ni pričakoval, da se bo kaj takega zgodilo. Mi smo bili z končkom možganov že tam, kjer ne smemo biti. To je že pri proslavljanju 3 točk. Zgodilo se nam je točno to, na kar sem fante opozarjal, na kar sem se tudi jezil. Preveč ležerna igra, preveč smo se opustili. Nismo bili več tako skoncentrirani kot bi morali biti. Če si nalijemo čistega vina je tudi ta točka uspeh.«

 

Saša Gadnik, igralec Salonita Anhovo: »Lahko rečem, da smo vzeli, tisto kar so nam Hoče ponudile. Imamo dosti poškodovanih in lahko rečem, da so trije igralci od prve ekipe poškodovani. Od tega nam je danes še četrti igralec nepričakovano zbolel. Postavo smo improvizirali le nekaj minut pred tekmo. To je sigurno vplivalo na igro v prvih dveh setih. Potem smo pa vzeli, kot sem že rekel, kar so nam Hoče ponudile. Cela ekipa je solidno igrala zadnje 3 sete. Dobro in sproščeno je igral Urban Česnik in opravil svoje delo kljub temu, da ne igra na tej igralni poziciji.«


avtor: Danaja Lorenčič, Zoja Vočanec
foto: Danaja Lorenčič, Zoja Vočanec
 
 
POŠLJI NOVICO