Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

OK Luka Koper - Ljubljana 3:0

objavljeno dne: 11.11.2017

Odbojkarice Luke Koper so v 6. krogu 1. DOL za ženske premagale ekipo Ljubljane s 3:0 (17, 24, 18).

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 80, sodnika Simon Štancar in Gregor Novak

 

OK Luka Koper: Raič, Isanović 15, Lucas 15,  Cep, Dodič 6, Haupt, Nedoh, Kocet, Jovič 4, Pešič 11, Kaker 6, Trener Zdravko Jovič.

 

Ljubljana: Klemenšek, Deželak, Letnik 4, Vlepič 9, Čotar, Vilfan 3, Pečan 3, Bobič, Maček 11, Končina, Flego 1, Trener Oleg Gorbachov.

 

Ekipi z dna prvenstvene lestvice in še brez osvojenih točk sta  tekmo začeli izenačeno, po rezultatu 6.6 pa so domačinke večale razliko. Trener Ljubljančank je poskusil z menjavami, vendar so domačinke z dobrim servisom in učinkovitimi napadi set mirno pripeljale do konca, zadnjo točko je z asom prispevala Lara Dodič.

 

V drugi set so odločneje krenile gostje, Koprčanke so znova grešile na sprejemu in bile nezanesljive pri servisih, Ljubljančanke so povedle z 9:3, nato pa so domače le zaigrale bolje in nižale razliko, izenačile na 17. točki, ekipi sta se izmenjevali v vodstvu vse do končnice niza, ki so ga z uspešnim blokom  dobile Koprčanke.

 

Na krilih težko doseženega drugega seta so Koprčanke dobro začele tudi v tretjem, zmaga in prve točke v letošnjem prvenstvu niso bile vprašljive, čeprav se mlade Ljubljančanke niso tako zlahka predale.

 

Izjavi po tekmi

Oleg Gorbachov, trener Ljubljane: Danes je bila za obe ekipi pomembna tekma, saj do zdaj nobena ni imela zmage v prvenstvu. Koper je bil tokrat bolj pripravljen, naša dekleta niso igrala tako kot znajo. Čestitke Kopru.

 

Zdravko Jovič, trener OK Luka Koper: Za nas se je liga dejansko začela šele zdaj, do sedaj smo imeli najtežje nasprotnice. Danes je zmagala ekipa, ki je naredila manj napak, vesel sem, da smo bili to mi.  


avtor: Sara Jovič
foto: Janja Žibret
 
 
POŠLJI NOVICO