Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Aliansa Šempeter - Ankaran Hrvatini 3:0

objavljeno dne: 11.11.2017

Odbojkarice Alianse Šempeter so na tekmi 6. kroga 1. DOL za ženske pred svojimi navijači premagale ekipo Ankaran Hrvatini, z rezultatom 3:0 (16, 23, 13).

Šempeter 11. november 2017 – Športna dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 130, sodnika: N. Juraja (Prevalje),  K. Stropnik (Podgorje).

 

Aliansa Šempeter: Rituper, Božič 4, Vodlan, Praunseis 5, Podbregar, Forštnarič 6, Lekše 1, Vrhovnik 10, Žnidar 5, Mazej, Lakovše4k 14, Plesec. Trener: Beno Božič

 

Ankaran Hrvatini: Pucer, Krstič 2, Apollonio , Morgan 10 ,Angelini 2, Medved, Pavič 8, Cerovac, Ražman 7, Lovšin 8, Trobec 1, Lucas 1, Barut. Trener: Sebastjan Mikša.

 

Domači strateg Beno Božič je tekmo 6. kroga proti novinkam v 1. DOL, Ankaran Hrvatini, pričel s postavo: M. Božič, P. Vrhovnik, T. Lekše, M. Forštnarič, N. Praunseis, N. Lakovšek in na mestu proste igralke A. Mazej. Domača ekipa je prišla do hitrega vodstva z 8:3. Gostje so se približale na 9:6, v nadaljevanju so Šempetranke z odličnimi servisi ponovno prevzele pobudo in prvi niz dobile s 25:16.

 

Po lahko dobljenem prvem nizu so Šempetranke začele drugi niz nekoliko ležerno, kar so gostje izkoristile in odšle na prvi tehnični odmor s prednostjo štirih. točk. Napotki med odmorom so se v igri domačink v nadaljevanju poznali, saj so s serijo štirih točk in asom Žnidarjeve pri drugi tehnični prekinitvi prišle do prednosti s 16:15. Po odmoru so z dobrimi napadi povedle s 23:20, nakar je sledila serija točk gostujočih igralk in izenačenje na 23:23. Zadnji dve točki in zmaga s 25:23 je vseeno pripadla ekipi Alianse.

 

Do 4:3 v tretjem nizu sta ekipi dosegali točke izmenično, potem so domače z močnimi servisi oddaljile nasprotnice od mreže in nanizale nekaj lažjih točk ter ob prvem tehničnem odmoru vodile z 8:4. Gostujoči trener Mikša je v nadaljevanju skušal z dvema odmoroma spremeniti tok dogajanja na igrišču, a mu to ni uspelo, saj je razlika ob drugem tehničnem odmoru znašala osem točk v korist gostiteljic. Razlika je zadostovala za mirno končnico, v kateri so dobile priložnost mlajše igralke. Tretji niz se je končal s 25:13.  


avtor: OK Spodnja Savinjska
foto: OK Spodnja Savinjska
 
 
POŠLJI NOVICO