Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

GEN-I Volley - Calcit Volley 0:3

objavljeno dne: 11.11.2017

Odbojkarji GEN-I Volleyja so morali v 6. krogu 1. DOL za moške priznati premoč Calcit Volleyju. Slovenski podprvaki so bili v gosteh v Novi Gorici od tekmecev boljši z 0:3 (-17, -19, -22).

Mestna dvorana Nova Gorica, Gledalcev: 120, Sodnika: Mohorič, Tomec

 

GEN-I Volley: Filiputti (6), Vidmar, Nanut, Rijavec, Godnič (4), Krašna (1), Križanič (7), Paliska (7), Kristančič (1), Maraž (L), Marc (L), Kavčič (2), Marušič (1), Perovć (3). Trener: Dačović Rade

 

Calcit Volley: Pereira (15), Hribar (L), Golob (L), Novljan (3), Ratek, Gil (6), Vidmar (7), Okroglič (2), Štalekar (15), Kvas, Lakner, Kotnik (6), Štemberger Zupan. Trener: Gašper Ribič, Aleš Hribar

 

Vlogo favorita so gostje iz Kamnika upravičili že takoj na začetku tekme. Kamničani so z dobrimi začetnimi udarci, predvsem poljskega podajalca Gila, hitro prihajali do točk in na prvi tehnični odmor odšli s štirimi točkami prednosti. V nadaljevanju seta je Poljak zelo dobro razigraval soigralce in gostje so, predvsem po zaslugi Štalekarja in Pereire, gladko dobili prvi niz, z rezultatom 25:17.

 

Drugi niz so domači začeli bolje. Goričani so bili stabilnejši na sprejemu in bolj učinkoviti v napadu in tako so na prvi tehnični odmor odšli s točko naskoka. Tudi v nadaljevanju seta so domačini dobro sprejemali in z raznoliko in hitro igro držali točko ali dve prednosti. Varovanci Radeta Dačovića so vse do 19. točke vodili, pri rezultatu 19:18 v korist domačih pa je igro vstopil Jure Okroglič, ki je pri Calcitu na servisu zamenjal Vidmarja in z sedmimi zaporednimi začetnimi udarci ekipo iz Kamnika pripeljal do zmage tudi v drugem nizu.

 

Tretji niz so Kamničani spet začeli silovito in v serijah prihajali do točk. V napadu sta dobro igrala Pereira in Štalekar. Na prvi tehnični odmor so odbojkarji Calcita odšli s točko prednosti, do drugega pa so si jih priigrali že šest več od Goričanov. Vse do 23. točke so imeli Kamničani pobudo, do točk so prihajali z lahkoto. Ko se je že zdelo, da je tekme konec, je pri rezultatu 17:24 na servis prišel Lan Kristančič, ki je z nekaj odličnimi začetnimi udarci spravil v težave goste, a je bila razlika, ki so si jo priigrali gostje, vendarle bila prevelika. Varovanci Gašperja Ribiča so za zmago izkoristili šesto zaključno žogo.


avtor: GEN-I Volley
foto: GEN-I Volley
 
 
POŠLJI NOVICO