Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Nova KBM Branik - Ljubljana 3:0

objavljeno dne: 11.10.2017

Na prvi domači tekmi so odbojkarice Nova KBM Branika zabeležile drugo zmago v letošnji 1. DOL. Proti ekipi Ljubljane so v 3. krogu prvenstva slavile po treh nizih, s 25:20, 25:20 in 25:17.

Maribor – Športna dvorana Lukna. 100 gledalcev. Sodnika: Sanja Miklošič, Mojca Tovornik

 

Nova KBM Branik: Mlakar 9, Blagne, Košenina 6, Kaučič 5, Sužnik (L), Vovk11, Najdič 2, Milosavljević, Sobočan 3, Jerala 5, Pintar 15, Koskelo (L), Krajnc 1.  Trener: Samo Miklavc

 

Ljubljana: Klemenšek, Deželak, Letnik 1, Vlepič 6, Čotar 10, Dolenc (L), Malešič (L), Vilfan 9, Štih, Arnež 1, Bobič 2, Maček 6, Flego (C). Trener: Oleg Gorbachov

 

V vnaprej odigrani tekmi 3. kroga državnega prvenstva sta se v mariborski “Lukni” pomerili domača Nova KBM Branik in Ljubljana. Novi trener mariborskih odbojkaric Samo Miklavc je tekmo začel s Saro Najdič, Izo Mlakar, Ano Marijo Vovk, Anito Sobočan, Marino Kaučič, Elo Pintar in prosto igralko Rooso Koskelo.

 

Obe ekipi sta tekmo začeli nervozno z veliko napakami, z manjšo prednostjo gostujočih odbojkaric, ki so na prvi tehnični odmor odšle pri vodstvu z 8:7. V nadaljevanju so domačinke začele prevzemati pobudo in po dveh zaporednih točkah Mlakarjeve povedle z 12:9. Prednost treh točk so Branikovke mirno peljale do konca seta in po točki Vovkove uvodni niz dobile 25:20.

 

Drugi niz so mariborske odbojkarice začele bolje ter po izenačenem začetku po zaslugi začetnih udarcev Pintarjeve in napadov Vovkove povedle z 12:6. V nadaljevanju je domači strateg Miklavc namesto Mlakarjeve in Vovkove v igro poslal maldi Košenino in Jeralo. Mlade Ljubljančanke so s srčno igro v obrambi naredile delni izid 4:0 in se Mariborčankam približale na 13:16. Po prvem odmoru na zahtevo Miklavca so gostiteljice znova zaigrale bolj zavzeto. Po napaki Bobičeve na začetnem udarcu je drugi niz pripadel odbojkaricam Nove KBM Branika, in sicer s 25:20.

 

V tretjem setu sta pri domačinkah priložnost za igro dobili Jerala namesto Sobočanove in Košenina namesto Mlakarjeve, kar ni vplivalo na potek igre, saj so domačinke že pri prvem tehničnem odmoru vodile z 8:4. Ljubljanske odbojkarice se niso predale in po asu Vlepičeve znižale prednost bankirk na 9:11, kar je predramilo domače odbojkarice. Nadaljevanje je bilo povsem po meri domačink, ki so tretji niz po točki Vovkove dobile s 25:17.

 

IZJAVA PO TEKMI:

Samo Miklavc, trener Nove KBM Branik: ”Zadovoljni smo lahko z zmago, z novimi tremi točkami, a nikakor z igro v prvih dveh setih. Dogovor pred tekmo je bil, da štartamo maksimalno proti mladi ekipi iz Ljubljane, kar bi v nadaljevanju omogočilo igro tudi mlajšim igralkam s klopi.”


avtor: PRVolley Branik
 
 
POŠLJI NOVICO