Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Slovenke za uvod v EP proti Finski

objavljeno dne: 10.10.2017

Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede bo novembra nastopila na evropskem prvenstvu na Hrvaškem, na katerem bodo naša dekleta branila bronasto odličje. Prvi obračun Slovenke čaka v ponedeljek, 6. novembra, proti Finski.

Na prvenstvo, ki ga bo gostil Poreč, se Slovenke pripravljajo že nekaj mesecev, zaključni del priprav pa bodo opravile v Braslovčah, kjer bodo med 20. in 22. oktobrom gostile tudi izbrano vrsto Kitajske. Slovenke bodo s kitajskimi odbojkaricami, ki veljajo za eno najboljših ekip na svetu, odigrale tri pripravljalne tekme, ki bodo zadnji pravi preizkus pred odhodom na prvenstvo.

 

V Poreču se bodo naša dekleta za uvod v prvenstvo v skupini A pomerila z izbrano vrsto Finske. Srečanje bo na sporedu v ponedeljek, 6. novembra, ob 15. uri. Že naslednji dan Slovenke čaka obračun z gostiteljicami prvenstva, Hrvaticami, v sredo pa se bodo varovanke Simona Božiča srečale še z Madžarsko. V skupini B bodo igrale Ukrajina, Rusija, Nemčija, Italija in Nizozemska.

 

Skupinski del tekmovanja se bo s tem zaključil, sledili bodo še izločilni boji in finale, ki bo 11. novembra. Slovenke, ki so na zadnjih dveh prvenstvih obakrat osvojile bronasto odličje, tudi tokrat sodijo v ožji krog favoritinj za kolajne.

 

V moški konkurenci Slovenija ekipe na tem prvenstvu še ne bo imela, v prihodnje pa bomo najverjetneje v boju za evropski naslov spremljali tudi moško vrsto, saj je reprezentanca praktično že sestavljena.


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO