Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Za starejšimi dečki in deklicami že prvi turnirji

objavljeno dne: 09.10.2017

S tekmami prvega kroga kvalifikacij so starejši deklice in dečki odprli državno prvenstvo, ki bo trajalo vse do maja prihodnje leto. V boj za najvišja mesta se podaja 60 ekip mladih odbojkaric in 25 ekip mladih odbojkarjev.

V kategoriji starejših dečkov smo minulo soboto lahko spremljali prve kvalifikacijske obračune, a le v skupinah E in F, medtem ko so bila ostala moštva tokrat še prosta. Začetek sezone je najbolje uspel odbojkarjem Salonita Anhovo, ki so z 2:0 premagali tako Črnuče ACH II kot ekipo Ljubljana Volley. Ljubljančani so bili pred tem sicer, z 2:1, uspešnejši od Calcit Volleyja I, Kamničani pa so na drugi tekmi odpravili Črnučane.

 

V skupini F so do dveh zmag, z 2:0, prišli igralci Brezovice, in sicer nad Žirovnico in Calcit Volleyjem. Obe poraženi ekipi sta na turnirju sicer po enkrat zmagali, medtem ko so odbojkarji Lubnika za zdaj ostali brez točk.

 

Pri deklicah sta v skupini A do dveh zmag prišli obe ekipi Nove KBM Branik, ŽOK Maribor in Zoja sta bila dvakrat poražena. V skupini B je dvakrat zmagal le Formis I, po enkrat so se veselil odbojkarice Turbine in Formisa II, Benedikt je ostal brez zmage, tako kot tudi Murania Lendava in ŽOK Ljutomer v skupini C, kjer so bile boljše igralke ŽOK Sobote in ŽOK Kema Puconci.

 

Začetek tekmovanja v skupini D je pripadel Nekropolisu Šempetru, po enkrat sta bila uspešna Kajuh Šoštanj in Prebold, Limbo Celje bo imel priložnost za prvo zmago v prihodnjih krogih. V skupini E so bile uspešne igralke Korvolleyja A in KLS Ljubnega, z dvema zmagama z 2:0, Intercom in Korvolley B tekmicam nista bila kos. V skupini G po prvem krogu prvo mesto zaseda Novo mesto z dvema zmagama. Vital Ljubljana III in ATK Grosuplje sta vknjižila po eno, POK Krškemu pa za zdaj še ni uspelo premagati tekmic.  

 

Ankaran Hrvatini in Luka Koper sta ekipi, ki jima je v konkurenci s Calcit Volleyjem II in VC Portorožem uspel najboljši začetek, saj sta, za razliko od obojih nasprotnic, po dvakrat zmagali. V skupini I je prvi turnir največ veselja prinesel igralkam Neptuna Kanala, po eno zmago sta si priigrala Vital Ljubljana II in GEN-I Volley, VOLLEYBALLjubljana je bila dvakrat poražena.   

 

ŽOK Škofja Loka in Prochrom-Comp Bled sta si na začetku prvenstva v skupini J, z dvema zmagama, priigrali dobro izhodišče za nadaljevanje, medtem ko bosta morali ekipi Mladi Jesenice in ŽOK Domžale na prvo zmago še počakati. V skupini K je bil najboljši ljubljanski Olimp, ŽOK Triglav Kranj I in Žirovnica sta slavila po enkrat, ŽOK Triglav Kranj III je ostal brez zmage. V skupini L ni uspelo zmagati le ekipi Lubnika, po enkrat so slavile igralke ŽOK Šentvida I in ŽOK Triglava Kranja II, najboljše pa so bile starejše deklice Logatca.

 

Ekipe Bistrica, Swatycomet Zreče, ŽOK GSV Sava Ptuj, Mozirje, Braslovče, Vital Ljubljana I,  Calcit Volley, Galeb grup Robotina, Triglav Kranj, Doors Bled in bodo s tekmovanjem začele v drugem krogu, tako kot tudi vse ekipe iz skupine F, Svolley, Mežica, Prevalje I in Prevalje II, ki bodo prvič zaigrale prihodnjo nedeljo.

 

Za državni naslov se bo sicer borilo šestdeset ženskih in  petindvajset moških ekip, prvenstvo pa se bo nadaljevalo 15. oktobra.


avtor: OZS
foto: ŽOK Novo mesto
 
 
POŠLJI NOVICO