Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

V kategoriji mladink in mladincev znani četrtfinalisti

objavljeno dne: 09.10.2017

V nedeljo smo po Sloveniji lahko spremljali turnirje osmine finala državnega prvenstva za mladinke in mladince, ki so se med seboj pomerili za mesta v četrtfinalu. Tako smo dobili po 16 ekip, ki se bodo v nadaljevanju prvenstva borile za najvišja mesta.

MLADINKE

Pri dekletih smo po območnem prvenstvu lahko spremljali drugi krog tekmovanja, ki se je ovijal v osmih skupinah, iz katerih sta se v nadaljnje boje uvrstili po dve najboljši ekipi. V skupini A so bile najbolj prepričljive odbojkarice Nove KBM Branik, ki so obe tekmi dobile brez izgubljenega niza, enako kot tudi Prevaljčanke v skupini B in Swatycomet Zreče v skupini C. Napredovanje so si zagotovile tudi ekipe ŽOK Kema Puconci, Korvolley A in Braslovče, medtem ko so se Benedikt, ŽOK Ljutomer, ŽOK Domžale, Turbina, ŽOK Triglav Kranj II in Korvolley B poslovili od nadaljnjega tekmovanja.

 

Tudi v skupinah D, E in F so najboljše ekipe, SIP Šempeter, Calcit Volley in ŽOK Triglav Kranj I brez težav in izgubljenih nizov opravile s tekmicami. Uvrstitve v četrtfinale so se veselile še mlade odbojkarice Vitala Ljubljane III, ki so presenetljivo premagale Formulo Formis, Krim Pirnar doors je na odločilni tekmi odpravil Olimp Ljubljano, Ljubljana pa ATK Grosuplje II. Iz tekmovanja so izpadle še ekipe VOLLEYBALLjubljana, Mladi Jesenice in POK Krško.

 

Na turnirju skupine G v Grosuplju so bile najboljše domače odbojkarice, ki so z 2:0 premagale ŽOK Škofjo Loko in Vital Ljubljano I. Ljubljančanke so se v boju z mestnimi tekmicami, ekipo ŽOK Šentvid, nato vseeno prebile v naslednji krog, za Škofjeločanke in Šentvidčanke je prvenstvo zaključeno.

 

Skupina H

Telovadnica OŠ Koper je v nedeljo 8.10.2017 gostila 1/8 finalni turnir tekmovanja v mladinski konkurenci. V skupini H so se med seboj pomerile domača ekipa Luke Koper, Ankaran Hrvatini, GEN-I Volley in ekipa Pirana. V prvem srečanju so se pomerile domače igralke Luke Koper z vrstnicami iz Nove Gorice. Koprčanke so v prvem setu prikazale borbeno igro, vendar so zmago slavile gostje. V drugem setu pa so popolnoma popustile in zmage se je veselila ekipa GEN-I Volley z 2:0. Na drugem igrišču se je v istem času odvijala tekma med ekipama Ankaran Hrvatini in Piran. Zmago z 2:0 so dosegle igralke iz Ankarana.

 

V tekmi poražencev sta se tako ponovno udarili ekipi Luke Koper in Pirana. V predkrogu tekmovanja so z 2:1 slavile Pirančanke. Domačinke so izkoristile prednost domače dvorane in z borbeno igro slavile z 2:0. Tako so še ohranile možnosti za drugo mesto in napredovanje v naslednji krog. S porazom pa je ekipa Pirana zasedla 4. mesto.

 

V tekmi zmagovalcev prvih tekem so Goričanke upravičile vlogo favorita in z 2:0 premagale ekipo Ankaran Hrvatini. Z zmago si je ekipa GEN-I Volley priborila napredovanje v 1/4 finale, Ankarančanke pa so se nato v odločilni tekmi za zadnjo vstopnico 1/4 finala pomerile z domačo Luko Koper. V odločilni tekmi so prvi set po borbeni igri dobile Ankarančanke. Domačinke se po izgubljene prvem setu niso več pobrale in morale priznati poraz z 2:0.

 

MLADINCI

V kategoriji mladincev območnega prvenstva ni bilo, na turnirjih osmine finala pa so se med seboj pomerile po tri oz. po štiri ekipe. Tako kot že pri dekletih, so bile tudi pri fantih najboljše ekipe izjemno prepričljive. V skupinah A, B in C, so namreč po dvakrat z 2:0 slavili odbojkarji Maribora, Korvolleyja Mislinja in SIP Šempetra, po eno zmago, ki je bila tokrat dovolj za napredovanje pa so si priigrale ekipe ŠD Braslovče, Hoče in Fužinar Sij Metal. Za PRO Volley, Fram in Šoštanj Topolšico je prvenstvo končano.

 

Turnir v skupini D, na katerem bodo nastopile ekipe Lubnik, Ljubljana Volley in Žirovnica, bo na sporedu v torek. V skupinah E in F smo spremljali prevlado ekip Črnuče ACH in GEN-I Volley, ki sta so napredovanje zagotovili z dvema gladkima zmagama, v četrtfinalu bomo spremljali še Brezovico in VC Portorož, medtem ko so iz nadaljnjih bojev za državni naslov izpadli MOK Kočevje, Logatec in Salonit Anhovo. Preboj med najboljših šestnajst ekip ni uspel niti KEKOOpremi Žužemberk, SEP Mokronogu in Črnučam ACH II, ki v skupinah G in H niso bili kos tekmecem. Bomo pa zato v nadaljevanju prvenstva lahko spremljali Krko, Kostanjevico na Krki, Calcit Volley in Triglav Kranj.

 

Četrtfinalni turnirji bodo na sporedu v nedeljo, 29. oktobra.

 


avtor: OZS, OK Luka Koper
foto: OK Luka Koper, Tine Forštnarič
 
 
POŠLJI NOVICO