Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Panvita Pomgrad - Maribor 2:3

objavljeno dne: 07.10.2017

Prekmursko-štajerski obračun 1. kroga 1. DOL za moške v Murski Soboti so po razburljivih dveh in pol urah igre dobili odbojkarji Maribora. Ti so bili od gostiteljev boljši s 3:2 (-21, -23, 22, 23, -12).
Panvita Pomgrad: Rojnik 20, Grut 15, Flisar 12, Javornik 8, Ratkai S.1,Kasnik 1, Hrastovec, Banič, Pečnik, Banič, Ratkai J, Felkar, in Bedrač.

Maribor: Detela 22, Plesec 19, Uremovič 9, Crnjanski 7, Mulec 6, Planinšič 4, Košenina 5, Vrabl 1, Mejal, Herman, Križman in Virtič.

 

Panvita Pomgrad je tekmo začela s tremi novinci v prvi šesterki in sicer s sprejemalcem Andrejem Grutom, blokerjem Gregorjem Javornikom in liberom Klemnom Hrastovcem. Na drugi strani pa so žilavi in borbeni Mariborčani niso pustili presenetiti. Sobočani nikakor niso našli pravega sprejema servisa, Škorčeva zasedba pa je delovala zelo uigrano in hitro zaključevala napadalne akcije ter prvi niz dobila s 25:21.

Hitrejša igra je nekoliko zvodenela v drugem nizu, kjer so sicer odbojkarji Panvite Pomgrada vmes že vodili s 15:12 in celo s 23:22, a nato niso znali izkoristiti ponujene priložnosti za izenačenje. Tekmeci so se veselili še zmage v drugem nizu, tokrat s 25:23.

Mariborčani so tako povedli z 2:0 in šele po brezkompromisni igri gostov so se nato prebudili domačini. Odbojkarji Panvite Pomgrada so uspeli izenačiti izid v nizih na 2:2, nato pa so v razburljivi končnici vseeno ostali praznih rok. Ključen za potek srečanja je bil tako bržčas četrti niz, v katerem so odbojkarji Panvite Pomgrada že vodili z 22:16, nato pa na servis nekdanjega soigralca, Jerneja Detele Mariborčanom dovolili izenačenje na 22. točki in šele v sami končnici je domači korektor, Aljoša Bogožalec, z as servisom izenačil na 2:2.

A je bilo to očitno dovolj, da so se Mariborčani prebudili in vrnili nazaj v igro, saj so v odločilnem, petem nizu začeli odločno in po vodstvu s 5:1 niso dovolili preobrata. Nekaj upov gostiteljem je na koncu vseeno prinesla menjava domačega organizatorja igre, ko je murskosoboški trener Dejan Fujs na igrišče namesto Jureta Kasnika poslal debitanta Saša Ratkaija. Po nekaj izvrstnih potezah na obeh straneh ter zaostanku s 5:11 je Panvita Pomgrad namreč uspelo znižati izid na 12:14. Nato pa ni šlo več. Domači bloker, sicer novinec v majici Panvite Pomgrad, Gregor Javornik je pred tem zapravil domači začetni udarec, na drugi strani pa je mariborski korektor, Jernej Detela zaključil tekmo v gostujočo korist za zmago s 3:2. Panvita Pomgrad si je, kljub porazu, priigrala prvo točko v sezoni.


avtor: ŠK Pomurje Deset
foto: Jure Zauneker
 
 
POŠLJI NOVICO