Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

GEN-I Volley - Salonit Anhovo 0:3

objavljeno dne: 07.10.2017

V prvem krogu 1. DOL smo spremljali primorski derbi med novinci v ligi, odbojkarji GE-I Volley-ja in Salonitom iz Anhovega. Boljši so bili Kanalci, ki so se veselili zmage s 3:0 (-20, -10, -18).

Dvorana Prvačina, Gledalcev: 350; Sodnika: Jovanović, Perčič

 

GENI-I Volley: Filiputti (1), Vidmar, Nanut (1), Rijavec(L), Godnič (2), Krašna, Križanič (15), Paliska (7), Kristančič, Maraž, Marc, Kavčič (4), Marušič (4). Trener: Dačović Rade

 

OK Salonit Anhovo: Ilić (8), Česnik, Šarić, Jereb (3), Karnel, Drobnič, Basaneže (4), Kovačič, Čabarkapa (12), Gadnik (14), Tomič (7), Vrtovec. Trener: Urnaut Andrej

 

Gostje iz Kanala so tekmo začeli bolje. Pri domačih je bila vidna nervoza, saj so do prvega tehničnega odmora zgrešili štiri servise in tako omogočili lahko delo Cementarjem. Domačini so še naprej igrali nezbrano in na drugi tehnični odmor odšli z zaostankom z 12:16. Do konca niza so se Genijevci malenkost pobrali, vendar so gostje iz Kanala zbrano odigrali končnico in s 20:25 dobili prvi set.

 

Kanalci so tudi v drugem setu odigrali dobro in domači jim niso parirali. Na prvi tehnični odmor so odšli z 4imi točkami prednosti. Prednost do drugega so povečali na 9 točk in z lahkoto dobili niz z rezultatom 25:10.

 

Tretji nizi se je začel nekoliko bolj izenačeno, a so Kanalci hitro stopili na plin in si do prvega tehničnega odmora priigrali pet točk prednosti. Domačim je še kar naprej škripalo na sprejemu in v napadu niso imel ustreznih rešitev, tako da so igralci Salonita Anhovo vodstvo do drugega tehničnega odmora povečali na sedem točk. Niz in tekma sta tako minila v znamenju ekipe iz Kanala, ki je tretji set dobila z rezultatom 18:25 in si tako priigrala prve tri točke v prvenstvu.


avtor: GEN-I Volley
foto: Borut Jurca
 
 
POŠLJI NOVICO