Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Aliansa Šempeter - Zgornja Gorenjska 3:0

objavljeno dne: 07.10.2017

Na uvodni tekmi nove sezone 1. DOL za ženske so odbojkarice Alianse Šempeter v domači dvorani s 3:0 (25:20, 25:15, 25:19) premagale Zgornjo Gorenjsko. Šempetranke so si v prvem krogu priigrale zanesljivo zmago, saj so bile v vseh nizih boljše od gostij.

Športna dvorana OŠ Šempeter, 7. oktober 2017, gledalcev 150, sodnika: Milojevič (ljubljana) in Atanasov (Šempeter).

 

Aliansa Šempeter: Rituper, Škerl Rifelj, Božič 3, Vodlan, Praunseis 2, Podbregar, Forštnarič 15, Lekše21, Vrhovnik 5, Žnidar, Mazej, Lakovšek 8, Plesec. Trener: Božič

 

Zgornja Gorenjska: Langus, Tanasković, Lužovec 7, Burja 1, Friškovec, Rozman, Zorman 8, Jerala Kegljevič 9, Kregar 8, Ramič 4, Humerca. Trener: Centa 

 

Prvo točko v novi sezoni so v ŠD OŠ Šempeter dosegle Gorenjke, a so domačinke po odličnih začetnih udarcih Božičeve s serijo šestih zaporednih točk povedle 6:1.  Pri vodstvu Šempetrank 13:5 je bil trener gostij Aleš Centa primoran poseči po drugem polminutnem odmoru. Vodstvo 18:11 je domačinke nekoliko uspavalo in gostje so se s serijo štirih točk približale. Po odmoru na zahtevo Bena Božiča so Savinjčanke rutinirano zaključile prvi niz 25:20.

 

V drugem nizu so prve tri točke osvojile domačinke, po dobrih začetnih udarcih Kregarjeve so se gostje veselile vodstva 6.5. Pri zaostanku 10:8, je kapetanka Mojca Božič prevzela niti v svoje roke in z odličnimi začetnimi udarci  spravljala gostujoče igralke na kolena in s pomočjo soigralk je bilo na semaforju 14:10 za Šempetranke. Po drugem tehničnem odmoru je sledila serija petih točk na servis Tali Lekše in dvomov o zmagovalcu drugega niza je bilo konec. Razlika je narasla na končnih deset točk.

 

Tretji niz so Gorenjke povedle 4:2, po seriji štirih točk so vodstvo prevzele Šempetranke, a so se gostje zbrale in povedle 11:9. Pri drugem tehničnem odmoru je bil rezultat 16:14 v korist Savinjčank, te so ponovno z z odlično serijo začetnih udarcev Božičeve in dvema zabitima žagama Forštnaričeve prišle do vodstva 23:14. Igralke Zg Gorenjske so v končnici nekoliko zmanjšale razliko in tretji niz se je končal 25:19 in prve tri točke so zanesljivo ostale v Šempetru.


avtor: OK Spodnja Savinjska
foto: OK Spodnja Savinjska
 
 
POŠLJI NOVICO