Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Formula Formis - Nova KBM Branik 1:3

objavljeno dne: 07.10.2017

Odbojkarice Formule Formisa so na 1. tekmi 1. DOL gostile aktualne slovenske prvakinje, Novo KBM Branik in morale tekmicam priznati premoč po štirih nizih. Dva sta se zaključila na razliko, Mariborčanke pa so se na koncu veselile zmage s 3:1 (-30, -11, 25, -22)

Večnamenska dvorana Hoče, gledalcev 500, sodnika Miklošič (Maribor) in Oman (Maribor)

 

 

Formula Formis: Pehnec 4, Sešel, Ertl, Vrbanc 12, Tupikina 11, Bavdaž 12, Pajnik, Bukovec, Zdovc-Sporer 1,  Kotnik 9, Pravdič, Eržen 13

 

Nova KBM Branik: Mlakar 31, Blagne, Košenina, Kaučič 10, Sužnik, Vovk 11, Najdič 1, Milosavljevič, Sobočan 10, Jerala 1, Pintar 15, Koskelo, Krajnc

 

Tekmo so otvorile odbojkarice Nove KBM.  Domača ekipa je pričela s postavo Pehnec, Tupikina, Eržen, Kotnik, Vrbanc, Bavdaž, kot prosta igralka pa Pajnikova. Po začetnem udarcu sta prvi dve točki pripadli gostjam. Po uspešnih napadih so gostje povedle s 4:1. Pri rezultatu 1:5 je domači trener Matevž Kamnik vzel minuto odmora, da bi ohrabril svoje igralke. Obrestovalo se je in igralke Formule Formis so prišle do nove točke. Na prvi tehnični odmor so se s prednostjo šestih točk odpravile gostujoče igralke. Pri rezultatu 5:10 je na igrišče stopila igralka Tupikina, ki je okrepitev Formisa v novi sezoni. Teja Bavdaž je bila uspešna v bloku in Formula Formis se je približal na 4 točke. Domače igralke so v nadaljevanju vzpostavile enakovredno igro, kar se je odražalo v rezultatski razliki treh točk, do 15:12, po prestopu Ane Pehnec pa so bankirke odšle na drugi tehnični odmor v prvem nizu s 4. točkami prednosti. Valentina Vrbanc je poskrbela za 13 točko Formisa s šikanjem, s katerim je pretentala nasprotnice. Niz se je nadaljeval z izjemno izenačeno igro, ko se je domača ekipa Novi KBM Branik približala na dve točki razlike, pa je gostujoči strateg vzel minuto odmora. Ana Pehnec je servirala za 17 točko domačink in zaostanek se je zmanjšal le še na točko, nato so pri 18 Formiske rezultat izenačile in tik za tem povedle za 19:18. Z odličnim blokom je Pintarjeva postavila rezultat 21:20 za Novo KBM Branik. Na 22 je bil rezultat znova izenačen, Erženova pa je servirala predaleč. Domačinke so hitro nadoknadile in izenačile na 23. Pri Novi KBM Branik je šla na klop Najdičeva, v igro pa Košenina. Pri 24:24 je bila na servisu Hanna Tupikina. V napeti končnici so Formiske povedle na 25:24, bankirke pa kmalu izenačile. Izenačen boj se je nadaljeval, rezultatsko sta bili ekipi znova poravnani na 26, 27, 28, 29 in na 30, navijaško vzdušje v dvorani je bilo izjemno. Pinterjeva je zgrešila na servisu, potem pa so bankirke hitro popravile napako in po maratonskem prvem setu le-tega dobile z 32:30.

 

Med prvim in drugim setom so se na igrišču predstavile tudi članice mlajših selekcij Formisa pod vodstvom Boštjana Glodeža.

 

Drugi niz so začele Formiske, na servisu je bila Vrbančeva, ki je povedla domačinke v vodstvo. Bankirke so izenačile na 2:2 po predolgem servisu Bavdaževe, a so Formiske takoj popravile in povedle s 3:2. Iza Mlakar je z odličnim zabijanjem prvič v drugem nizu popeljala igralke Nove KBM v vodstvo pri 4:3. Izenačena igra se je nadaljevala, potem pa so bankirke pobegnile in na prvi tehnični odmor odšle z vodstvom 8:5. Pri rezultatu 5:10 za domačinke je trener Kamnik vzel minuto odmora. Gostje so tudi v nadaljevanju igrale zbrano, domačinke pa so preveč komplicirale in niso izkoristile nekaterih lepih priložnosti. Igralke Nove KBM Branik so pobegnile na 14:6, ko je Kamnik znova vzel minuto odmora in spodbudil varovanke, naj igrajo zavzeto in naj v igri uživajo. Kljub temu so na tehnični odmor bankirke odšle z zajetno prednostjo. Bilo je 16:7. Pri 19:8 je pri Formisu namesto kapetanke Ane Pehnec v igro vstopila Špela Bukovec, pri 21:8 pa je Kotnikovo zamenjala Zdovc Sporerjeva. Z odličnim zabijanjem je prav Sporarjeva Formiskam priigrala 11 točko, takoj za tem pa so Bankirke dosegle še 24 in zadnjo točko za osvojitev 2. niza.

 

Začetek tretjega niza je pripadal domačim igralkam, saj so povedle kar 5:2. Pri rezultatu 6:3 je sodnica pisakla ponovitev začetnega udarca, ki ga gostujoča ekipa ni izkoristila. Nina Kotnik je odlično zabila za 8:4 in na prvi tehnični odmor so domačinke odšle z lepo prednostjo. Po napaki Formisk je trener pri 9:6 takoj odreagiral in vzel minuto odmora, kar je igralkam koristilo in naslednja pika je spet ostala doma. Z odličnim blokom so igralke Nove KBM dosegle dve zaporedni točki za znižanje zaostanka na 2 točki pri 12:10 in nato izenačile na 12, ko je domači trener Matevž Kamnik izkoristil minuto odmora pa so Formiske znova povedle. Izenačen boj se je nadaljeval, bankirke pa so znova povedle pri 16:15. V nadaljevanju sta se obe ekipi izmenjevali v vodstvu. Pri 19:18 za Formis pa je v igro namesto Tupikine vztopila Zdovc Sporerjeva. Pri 22. točki sta bili ekipi spet poravnani, ko je namesto Zdovc Sporerjeve v igro znova stopila Tupikina. Bavdaževa je predolgo servirala, bankirke pa so napako ponovile v drugačni obliki in servirale v mrežo, tako da je bil rezultat pri 23 spet izenačen. Po prednosti Nove KBM 24:23 so bankirke servirale v mrežo, Formiskam pa ni uspelo izkoristiti priložnosti in so točko prepustile Novi KBM. Pri 25 točki sta bili ekipi spet poravnani, domači trener je vzel minuto odmora. 26. točka je pripadla Formisu in ponudila se jim je prva priložnost za osvojitev, ki je niso izpustile iz rok.

 

Četrti set so začele Formiske in povedle, Ana Pehnec pa je drugo točko dosegla z asom. Naslednja točka je po blok-avtu pripadla bankirkam. Namesto Vovkove je pri 4:2 za Formis pri Novi KBM vstopila Jerala, kar je očitno koristilo, saj so gostje dosegle tretjo točko.  A Formiske so vztrajale pri začetni igri, ki jim očitno ustreza, saj so dosegale piko po piko in povečale prednost na 7:3, potem so bankirke dosegle dve točki, ob tehničnem odmoru pa je bil rezultat 8:5 za Formis. Gostje so se domačinkam približale na eno točko po servisu Ize Mlakar, ki pa ga je odvzela Tupikina z odličnim zabijanjem. Pri 9 je bil rezultat prvič v četrtem nizu izenačen. Odlično zabijanje Ane Pehnec je prispevalo k ponovnemu vodstvu Formisa za 13:11. Izenačena igra se je nadaljevala, domačinke so ohranjale minimalno prednost in na drugi tehnični odmor odšle s tremi točkami prednosti. Takoj po odmoru je Erženova servirala predaleč, napako pa je popravila Tupikina in ohranila prednost treh točk domačink pri 17:14. 18. točko so domačinke dobile po močno zabiti žogi Ize Mlakar, ki je končala v avtu, 19 pa po rahli zmedi v polju gostujočih igralk, ko sta ob sprejemu dve igralki trčili med seboj. Že prej glasni navijači so začeli še bolj bučno navijati, ko so Formiske dosegle 20 točko, bankirke pa so bile šele pri 14. Po servisu Vovkove, ko je zadela mrežo, a se je žoga vseeno »prekucnila« v polje Formisa, je trener domačink zahteval minuto odmora in takoj za tem so domačinke znova dosegle točko. Potem so bankirke zmanjšale zaostanek na 21:19, ko je Kamnik znova vzel minuto za posvet z varovankami. Iza Mlakar je zaključila za 20 točko Nove KBM, Nina Kotnik pa takoj za tem za 22 točko Formisa. Na servisu pri bankirkah je bila Najdičeva in pri 22 so le-te priključile, povedle za točko in si priigrale priložnost za zmago, ki so jo tudi izkoristile.

 

Aleksandra Milosavljevič, Nova KBM Branik: »Začetek državnega prvenstva smo videli ,da ne bo lahko. Posebno težko je bilo igrati v dvorani, kjer smo lani izgubile edino tekmo v državnem prvenstvu. Posebno težko bo tako v pokalu kot v tekmovanju, kjer branimo naslov prvakinj. Sem vesela da se je končalo v našo korist.«

 

Ana Pehnec, Formula Formis: »Že prvo tekmo smo imeli zelo kvalitetnega nasprotnika, državne in pokalne prvakinje. Menim, da je naša ekipa igrala dobro, popraviti moramo finese, delati manj nepotrebnih napak, predvsem lahke žoge je potrebno oddelati bolje in bomo še bolj konkurenčne. Čestitam Novi KBM za dobro igro in hvala navijačem, ki so se zbrali v tako velikem številu in bučno navijali. Upam, da bodo tudi v prihodnje tako napolnili našo dvorano.«


avtor: Formula Formis
foto: Formula Formis
 
 
POŠLJI NOVICO