Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Odbojkarji spet na parket v začetku oktobra

objavljeno dne: 06.09.2017

V začetku oktobra se bodo slovenski odbojkarice in odbojkarji vrnili na igrišča. S tekmami 1. kroga se bo namreč začelo letošnje prvenstvo, v katerem bosta naslova prvakov branila ACH Volley Ljubljana in Nova KBM Branik iz Maribora. Prvake za sezono 2017/18 bomo dobili maja prihodnje leto.

V prvi ligi bomo v moški konkurenci spremljali deset ekip, ACH Volley Ljubljana, Calcit Volleyball, Triglav Kranj, Hoče, Maribor, Krka, Panvita Pomgrad, Salonit Anhovo, GEN-I Volley in Črnuče ACH I. Pri ženskah se v boj za državni naslov podajajo Nova KBM Branik, Calcit Volley, GEN-I Volley, VOLLEYBALLjubljana, Formula Formis, Aliansa Šempeter, Zgornja Gorenjska, Kema Puconci, Ankaran Hrvatini in Luka Koper.

 

V prvem krogu prvenstva se bodo aktualni prvaki, ekipa ACH Volley Ljubljana, pomerili s Hočami, podprvak Calcit Volley bo igral s Krko, v primorskem derbiju se bosta srečala GEN-I Volley in Salonit Anhovo, Panvita Pomgrad bo gostila Maribor, Črnuče ACH I pa Triglav Kranj.

 

Slovenske prvakinje, Nova KBM Branik, se bodo za začetek prvenstva srečale s Formulo Formis, Calcit Volley bo igral proti VOLLEYBALLjubljani, med seboj se bosta udarili Zgornja Gorenjska in Aliansa Šempeter, Luka Koper bo gostovala pri Kemi Puconci, tudi pri ženskah pa bomo v uvodu spremljali primorski dvoboj med GEN-I Volleyjem in Ankaranom Hrvatini.

 

Nove slovenske prvake bomo dobili maja prihodnje leto.

 

V drugi državni odbojkarski ligi bo pri moških v letošnji sezoni nastopalo dvanajst ekip, v ženski štiriindvajset. V tretji ligi bomo v moški konkurenci spremljali obračune dvaindvajsetih moštev, pri ženskah pa dvajsetih ekip.


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO