Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Odbojkarji napredovali na osmo mesto

objavljeno dne: 05.09.2017

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca si je z osmim mestom na evropskem prvenstvu zagotovila doslej najvišjo uvrstitev na evropski jakostni lestvici. Naši odbojkarji po novem namreč zasedajo visoko osmo mesto, dekleta so zdaj 23.

Prvo mesto na moški lestvici si z 280 točkami delita Rusija in Francija, Srbija ostaja tretja (274). Poljaki so napredovali za eno mesto in so s četrtega mesta izrinili Italijane, peti so Bolgari z 262 točkami. Slovenci za Belgijo, ki je na 7. mestu, zaostajajo le za štiri točke, osmo mesto pa je sicer najvišja uvrstitev Slovenije doslej.

Naša dekleta, ki letos ne bodo nastopila na prvenstvu stare celine, so na evropski lestvici izgubila dve mesti ter z 21. padla na 23.  mesto (128 točk). Na prvem mestu so Rusinje (292 točk), na drugem Srbkinje (284 točk), na tretjem Italijanke (278 točk).

Na svetovni lestvici, ki jo je Mednarodna odbojkarska zveza FIVB nazadnje osvežila julija, je Slovenija na 21. mestu (v letu 2017 je napredovala za sedem mest), a že prihodnje leto bodo naši fantje prvič nastopili na svetovnem prvenstvu in se v razvrstitvi še povzpeli. Naša dekleta so na evropski lestvici izgubila dve mesti ter z 21. padla na 23.  mesto. Na svetovni lestvici so na 115. mestu.

V odbojki na mivki najboljši slovenski par ostajata Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik, ki sta se na evropski lestvici, posodobljeni včeraj, povzpela na 50. mesto (na začetku sezone sta bila 63.). Zbrala sta 899 točk. Prva sta Italijana Paolo Nicolai in Daniele Lupo (3360 točk). Na svetovni lestvici sta Slovenca na 54. mestu, prva sta Brazilca Evandro in Andre. Pri dekletih sta najvišje uvrščeni Slovenki Tjaša Kotnik in Tjaša Jančar na 131. mestu (378 točk), a sta dekleti skupno pot začeli šele sredi letošnje sezone. Na prvem mestu se nahajata Nemki Chantal Laboureur in Julia Sude (3600 točk). Na svetovni lestvici sta še vedno najvišje, na 148. mestu, Nina Lovšin in Lea Gostinčar, ki sta letos prav tako prvič igrali skupaj. Vodita Brazilki Larissa in Talita.


avtor: OZS
foto: CEV
 
 
POŠLJI NOVICO