Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Dekleta oštevajo dneve do začetka svetovnega prvenstva

objavljeno dne: 03.09.2017

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se je v sredo zbrala v Ljubljani, kjer bodo naša dekleta opravila zadnji del priprav na svetovno prvenstvo do 23 let, ki ga bo med 10. in 17. septembrom gostila Slovenija. V Ljubljano prihajajo same svetovne velesile, s katerimi se bodo varovanke Alessandra Chiappinija udarile za najvišja mesta.

Naše odbojkarice pred začetkom priprav na še zadnje reprezentančno dejanje v letošnji sezoni veliko časa za počitek niso imele. Šele v ponedeljek so se namreč vrnile iz Rotterdama, kjer so nastopile na turnirju zadnjega kroga kvalifikacij za svetovno prvenstvo, že v sredo pa je selektor Alessandro Chiappini sklical zbor in prvi trening. A dekletom, ki vse po vrsti sestavljajo tako člansko izbrano vrsto, kot reprezentanco do 23 let, kljub napornemu poletju, motivacije za delo ne manjka.

 

»Nizozemska je za nami in mislim, da smo se tudi lepo odpočile od tega turnirja. Tekme so bile naporne, a zdaj so že vse misli usmerjene v svetovno prvenstvo. Priprave potekajo super, spet smo v Stožicah in se počasi privajamo na novo dvorano, na veliko dvorano, kar mislim, da bo tudi naša prednost pred ostalimi ekipami. Vse že komaj čakamo,« je dejala reprezentančna sprejemalka Anita Sobočan, ki je, skupaj s soigralkami, v središču Ljubljane predstavila svetovno prvenstvo, doslej največje in najpomembnejše odbojkarsko tekmovanje pri nas.

 

Dekleta so z mislimi tudi že pri prvi pripravljalni tekmi, ki jo bodo Slovenke v torek popoldan odigrale z Brazilkami. Z aktualnimi svetovnimi prvakinjami do 23 let se bodo naše odbojkarice še enkrat srečale v četrtek popoldan, v petek pa jih čaka še obračun s Turčijo. »Zaenkrat vse poteka super, smo že v pričakovanju pripravljalnih tekem proti Braziliji in Turčiji. Treningi potekajo dobro in upam, da se bomo dobro pripravile na svetovno prvenstvo,« je potek priprav na kratko ocenila kapetanka Eva Mori, ena od igralk iz generacije, ki je leta 2014 na evropskem mladinskem prvenstvu osvojila srebrno odličje.

 

Petkovi pripravljalni tekmi, ki jo bosta ekipi prvič odigrali po novih pravilih, z nizi do 15 in z novim pravilom za izvajanje začetnega udarca, bosta sledila le še sobotna treninga in nedeljski uradni trening, ob 17. uri pa se bodo Slovenke že srečale z Argentino. V ponedeljek se bodo Chiappinijeve varovanke, ob 20. uri, pomerile z Dominikansko republiko, v torek, ob 17. uri, pa še s Kitajsko. Po dnevu premora bosta sledila še obračuna s Tajsko (četrtek, 17h) in Egiptom (petek, 20h).

 

V skupini A, v kateri igra Slovenijo in v kateri bodo tekme potekale v Areni Stožice, bodo torej nastopili še Argentina, Dominikanska republika, Kitajska, Tajska in Egipt, v skupini B, v Hali Tivoli, pa Bolgarija, Turčija, Brazilija, Kuba, Japonska in Kenija. Vstop na vse tekme je prost.

 

Reprezentanca Slovenije:  Eva Mori, Špela Marušič (obe podajalki), Iza Mlakar, Darja Eržen (obe korektorici), Sara Đukić, Ela Pintar, Saša Planinšec, Tina Grudina (vse blokerje), Katja Mihalinec, Lana Ščuka, Anita Sobčan, Pia Blažič, Ana Marija Vovk (vse sprejemalke), Maja Pahor (prosta igralka). Selektor: Alessandro Chiappini, pomočnik selektorja: Gregor Rozman.

 

Vse o prvenstvu: http://u23.women.2017.volleyball.fivb.com/


avtor: OZS
foto: Aleš Oblak
 
 
POŠLJI NOVICO