Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Možič in Travnik do naslova prvakov MEVZA U16

objavljeno dne: 03.09.2017

V Murski Soboti je v organizaciji razvojnega centra odbojke na mivki Cona.center potekalo srednjeevropsko prvenstvo v kategoriji do 16 let, na katerem so zelo uspešno nastopile tudi slovenske dvojice, ki so na prvenstvu osvojile štiri kolajne.

Prvi dan srednjeevropskega prvenstva je minil v deževnih razmerah, ki so še ravno omogočale igranje odbojke na mivki. Dekleta so igrala v štirih skupinah in odigrala že tudi prvi dve četrtfinalni tekmi, fantje so igrali v treh skupinah in razigravanje za dve dodatni mesti v četrtfinalu. Pri fantih sta ekipi Možič/Travnik in Rozman/Šen zmagali v svoji skupini. Uspešna sta bila tudi Kovačič/Stravnik, ki sta razveselila z drugim mestom v skupini in uvrstitvijo v četrtfinale.

 

V četrtfinalu smo nato spremljali obračun dveh slovenskih parov. Možič in Travnik sta se z zmago nad Kovačičem in Stravnikom, z 21:10 in 21:11, uvrstila v polfinale, uspešna sta bila tudi Rozman in Šen, ki sta z 21:14 in 21:13 odpravila nemško navezo Suck/Bonin. V prvem polfinalu smo bili znova priča slovenskemu dvoboju. Uvrstitve v finale sta se veselila Možič in Travnik, ki sta bila od tekmecev, Rozmana in Šena, boljša z 21:14 in 21:15.

 

V velikem finalu sta Možič in Travnik premagala še Avstrijca Glatza in Heidla, in sicer z 21:17 in 21:12, v boju za 3. mesto pa sta bila prepričljiva tudi Rozman in Šen, ki sta se veselila zmage (21:17 in 21:18) nad avstrijskim parom Krassnig/Antoni. Kovačič in Stravnik sta bila na koncu sedma.

 

Pri dekletih smo videli nekaj izjemno zanimivih dvobojev. Že uveljavljena ekipa sester Kuhar je z izjemno končnico v drugem nizu drugega dvoboja skupine A premagala par iz Češke, in si tako zagotovila prvo mesto v skupini. Še dve ekipi iz Slovenije sta zmagali v svojih skupinah, in sicer Zbičajnik/Marolt ter Špoljarič Babnik/Jeglič. Le v skupini C sta pri dekletih prvo mesto osvojili Matusina/Dugandžić iz Hrvaške, Lapajne/Živkovič sta bili drugi.

 

V četrtfinalu sta Zbičajnik/Marolt s 17:21, 21:14 in 15:10 odpravili Avstrijki Saric/Rihs, naveza Špoljarič/Babnik Jeglič pa je bila v dvoboju dveh slovenskih ekip, z 21:16 in 21:14, boljša od naveze Lapajne/Živkovič.

 

Sestri Kuhar sta morali v polfinalu, z 21:23 in 16:21, priznati premoč Čehinjama Svozilovi in Tezzelovi, Zbičajnikova in Maroltova pa sta bili s 15:21, 21:19 in 15:13 uspešnejši od Špoljaričeve in Babnik Jegličeve.

 

Na tekmi za 3. mesto, znova v slovenskem dvoboju, sta bili po treh nizih, z 21:17, 18:21 in 15:11, uspešnejši sestri Kuhar, naveza Špoljarič/Babnik-Jeglič pa je prvenstvo zaključila na četrtem mestu. V velikem finalu, v katerem smo prav tako spremljali tri nize, sta morali Slovenki Zbičajnikova in Maroltova, z 19:21, 21:8 in 15:9, priznati premoč Čehinjama Svozilovi in Tezzelovi.

 

Naveza Krajcar/Marton je prvenstvo končala na 9. mestu, Lapajnejeva in Živkovičeva sta bili na koncu sedmi, Kadunčeva in Šenova pa sta osvojili končno 6. mesto.


avtor: OZS
foto: Jure Zauneker
 
 
POŠLJI NOVICO