Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Slovenke že na pripravah na svetovno prvenstvo

objavljeno dne: 30.08.2017

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se je zbrala na pripravah na svetovno prvenstvo do 23 let, ki ga bo med 10. in 17 septembrom gostila Ljubljana. V Slovenijo prihajajo same odbojkarske velesile, na čelu z Brazilkami, ki bodo na prvenstvu branile naslov svetovnih prvakinj.

Slovenske odbojkarice so še v nedeljo odigrale zadnjo tekmo kvalifikacijskega turnirja za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2018 na Japonskem, danes pa so se že zbrale v Ljubljani, kjer se 10. septembra začne svetovno prvenstvo do 23 let. Na Nizozemskem so naša dekleta prikazala dobro odbojko, prišla do zmage nad Grčijo, se dobro upirala Bolgariji in Belgiji, odigrala precej solidno srečanje proti Nizozemski, še tretji odbojkarski velesili na turnirju, le proti Češki našim odbojkaricam ni šlo.

 

A kvalifikacije so zdaj že za dekleti, pred njimi je nov izziv. »Po dveh dneh odmora smo vse vesele in navdušene, da smo se vrnile in se spet zbrale in da začnemo zasledovati celo največji cilj, ki smo si ga zadali v tem letu. Vse z veseljem pričakujemo prvenstvo in upamo, da bomo prikazale najboljšo igro, kar smo jo v tem trenutku sposobne prikazati. Sploh, ker bomo nastopile pred domačim občinstvom. Upam, da nas bo prišlo spodbujat čim več ljudi in da bomo imele podporo s tribune, kar nam veliko pomaga,« je uvodoma dejala Saša Planinšec.

 

Podporo s tribun bodo naša dekleta potrebovala, saj bodo nastopila v zahtevni skupini, skupaj z Argentino, Dominikansko republiko, Kitajsko, Tajsko in Egiptom. »Do prvenstva bomo trdno trenirale, vmes imamo tudi kar nekaj promocijski aktivnosti, saj bomo tudi same vabile gledalce v Stožice, da dobimo čim več podpore. Vse smo zelo navdušene nad tem projektom,« dodaja reprezentančna blokerka.

 

Slovenski selektor Alessandro Chiappini, ki je bil s predstavami v Rotterdamu precej zadovoljen, je v Ljubljani sicer zbral 14 odbojkaric. Svetovno prvenstvo bo odigral z dvanajstimi, drugače pa z enako ekipo, s katero je Slovenija nastopila na kvalifikacijskem turnirju, le da je na pripravah Urško Igličar zamenjala Pia Blažič, v ekipi je še sprejemalka Ana Marija Vovk, ni pa proste igralke Veronike Mikl.

 

Slovenke v pripravljalnem obdobju čakajo tudi obračuni z Brazilijo, Turčijo in Japonsko, vse tekme pa bodo naše odbojkarice odigrale v Stožicah, za zaprtimi vrati. Prva tekma na prvenstvu naša dekleta čaka v nedeljo, 10. septembra, ko se bodo, ob 17. uri, v Areni Stožice, pomerile z Argentino.

 

Reprezentanca Slovenije:  Eva Mori, Špela Marušič (obe podajalki), Iza Mlakar, Darja Eržen (obe korektorici), Sara Đukić, Ela Pintar, Saša Planinšec, Tina Grudina (vse blokerje), Katja Mihalinec, Lana Ščuka, Anita Sobčan, Pia Blažič, Ana Marija Vovk (vse sprejemalke), Maja Pahor (prosta igralka). Selektor: Alessandro Chiappini, pomočnik selektorja: Gregor Rozman.

 

Vse o prvenstvu: http://u23.women.2017.volleyball.fivb.com/


avtor: OZS
foto: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO