Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Belgijke prepričljivejše od Slovenk

objavljeno dne: 10.08.2017

Ženska reprezentanca je morala na drugi pripravljalni tekmi pred zadnjim krogom kvalifikacij za SP priznati premoč Belgiji. Tekmice, sicer šestnajsta reprezentanca sveta, so bile boljše s 3:0 (19, 21, 21), a velja omeniti, da slovenski selektor nobenega niza ni odigral s svojo udarno postavo.
Slovenija: Mori 6, Ščuka 11, Mlakar 19, Pahor, Mikl, Sobočan 4, Grudina 1, Planinšec 2, Pintar, Tanasković, Vovk 3, Eržen 6, Igličar 7, Marušič, Blažič 3, Mihevc, Đukić 2, Mihalinec 4. Selektor: Alessandro Chiappini.
 

Belgija: Biebauw, Herbots 9, Courtois, Heyrman 14, Leys 5, Gestel 8, Grobelna 18, Van Hecke 15, Janssens 10, Van de Vyver 3, Lemmens 5, Guilliams 5, De Tant.

 

Alessandro Chiappini se je odločil, da bo priložnost v prvi postavi tokrat ponudil Ani Mariji Vovk in Eli Pintar, ki sta zamenjali Anito Sobočan in Sašo Planinšec. Prvo pripravljalno tekmo proti Belgiji, sicer pa drugo v dveh dneh, so slovenske odbojkarice v spremenjeni postavi začele nekoliko nezbrano, z napakami v napadu pa so tekmicam hitro omogočile vodstvo s 4:1. V nadaljevanju so naša dekleta zaigrala bolje, bila enakovredna nasprotnicam, ki pa so prvi niz vseeno dobile dokaj prepričljivo, s 25:19.

 

V drugem nizu, v katerem je Chiappini namesto Sobočanove in Planinščeve v igro poslal Vovkovo oz. Pintarjevo, so Slovenke začele zelo dobro ter hitro prišle do vodstva s 5:2 in 7:4. Belgijke so vrnile z enako mero in z blokom zaustavile slovenske napadalke, ki so si obenem privoščile tudi nekaj napak. Razlika se je do 9. točke stopila, tekmice pa so povedle z 12:10 in 14:12, a so borbene gostiteljice prek Ščuke in Mlakarjeve prišle do vodstva s 15:14. Spet so se pojavile težave pri sprejemu in v napadu, Belgijke so ušle na 18:15 ter prednost zadržale do konca niza, ki so ga dobile s 25:21.

 

Tudi v tretjem setu je Chiappini nekoliko premešal svojo postavo in v igro poslal še Igličarjevo na mesto sprejemalke in Đukićevo na blok. Slovenke so gostjam, ki so večino časa igrale z udarno postavo, uspele slediti do rezultata 5:6, nato pa so Belgijke pritisnile z začetnimi udarci in prek Jansensove, Van Heckejeve in Leysove prihajale do točk in si do sredine niza zagotovile že skoraj neulovljivo prednost s 15:9. Razlika je bila enaka tudi ob koncu niza, ki so ga Belgijke dobile s 25:21.


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO