Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Slovenija in Azerbajdžan za začetek izenačeno

objavljeno dne: 09.08.2017

Ženska odbojkarska reprezentanca je v sklopu priprav na 3. krog kvalifikacij za SP odigrala prvo pripravljalno srečanje. V Mariboru so se Slovenke pomerile z Azerbajdžanom, moštvi sta po dogovoru odigrali štiri nize. Tekma se je zaključila z rezultatom 2:2 (23, 26, -20, -13).

Slovenija: Mori 3, Ščuka 11, Mlakar 14, Pahor, Mikl, Sobočan 11, Grudina 6, Planinšec 8, Pintar, Tanasković, Vovk 4, Eržen 2, Igličar 4, Marušič, Blažič, Mihevc, Đukić, Mihalinec. Selektor: Alessandro Chiappini.

 

Slovenske odbojkarice so na začetku srečanja z Azerbajdžanom, ki si je že zagotovil nastop na svetovnem prvenstvu, prevzele pobudo in z dobro igro v obrambi in prodornimi napadi prišle do vodstva z 9:6. Gostje so se v nadaljevanju prebudile in dvignile raven igre ter poskrbele za preobrat in vodstvo s 17:13. Borbene Slovenke se niso predale ter po dveh zaporednih asih Ščuke ter dobrih napadih Sobočanove in Mlakarjeve prešle v ospredje (18:17). Tekmice so prek Rahimove še enkrat povedle (20:22), a je končnica pripadla varovankam Alessandra Chiappinija, ki so se po dveh zaporednih blokih veselile zmage s 25:23.

 

Drugi niz je bil izenačen vse do prve tehnične prekinitve, nato pa so visoke Azerbajdžanke z blokom zaustavile slovenske napadalke, uspešne pa so bile tudi pri zaključkih protinapadov, ko so pobegnile na 16:12. Sobočanova z napadi in Mlakarjeva s servisi sta izničili razliko (15:16), nekaj nezbranosti v naši vrsti pa je botrovalo novemu vodstvu gostij, in sicer z 19:15. Po odmoru na zahtevo slovenskega stratega so Slovenke spet zaigrale bolje. V bloku je bila dvakrat uspešna Grudina, takoj zatem dvakrat še Planinščeva, po napadu Mlakarjeve pa so naše odbojkarice povsem izničile prednost (23:23) in tudi dve zaključni žogi. Niz je v razburljivi končnici z 28:26 pripadel gostiteljicam.

 

Chiappini je tudi tretji niz začel z enako postavo kot že prva dva, z Morijevo, Mlakarjevo, Sobočanovo, Ščuko, Grudino in Pahorjevo, namesto Planinščeve pa je vstopila Pintarjeva. Slovenke so še naprej odlično izvajale začetne udarce, Pahorjeva je z dobrimi obrambami naši vrsti zagotavljala protinapade, ki sta jih zaključevali predvsem Mlakarjeva in Ščuka (10:7). Nekaj nezbranosti v slovenski vrsti je vodstvo z 12:11 prineslo gostjam, ki so tudi v nadaljevanju narekovale ritem tekme in prišle do dokaj prepričljive zmage s 25:20.

 

V četrtem nizu je Chiappini v igro poslal Ano Marijo Vovk, Darjo Eržen in Urško Igličar. Boljši začetek je uspel tekmicam (6:1), mlade slovenske odbojkarice pa izkušenim tekmicam tudi v drugem delu niza niso bile kos. Azerbajdžanke so niz dobile prepričljivo, s 25:13.

 

Jutri se bodo Slovenke, ob 17. uri, v dvorni Lukna v Mariboru, pomerile še z Belgijo.

 

Alessandro Chiappini, selektor Slovenije: »Pred nami je cikel težkih tekem proti dobrim ekipam, prvi preizkus pa je že za nami. Na tekmi proti Azerbajdžanu smo poskušali odigrati tako, kot smo se pripravljali v prvem delu priprav. Kljub temu da imamo še nekaj težav pri vseh elementih igre, smo proti ekipi Azerbajdžana igrali zelo dobro. Z igro mojih deklet sem lahko zadovoljen. Kmalu odhajamo na močan kvalifikacijski turnir, vsi nasprotniki so močni, ampak danes smo še enkrat dobili potrditev, da jim bomo nudili dober odpor.«

 

Maja Pahor, reprezentantka Slovenije: »Začele smo dobro, potem pa mislim, da nam je nekoliko padla zbranost. V nadaljevanju nas je načela tudi utrujenost, ampak to je v pripravljalnem obdobju pričakovano. Mislim, da nam te tekme zelo koristijo, saj so nasprotnice dobre in bomo od tega veliko odnesle.«

 

Saša Planinšec, reprezentantka Slovenije: »Na vsakem treningu zares garamo in vedele smo, da se nam bo to slej kot prej obrestovalo. Sicer imamo v igri še kar nekaj pomanjkljivosti, saj bi lahko igrale na višji ravni. Ampak to bo prišlo skozi tekme, s tem, ko jih bomo odigrali vedno več. Teh tekem v naslednjih dneh se res že veselim. Kot ekipa rastemo in vidimo, kje so naše slabosti. Sem pa zelo vesela za ta dva dobljena niza.«

 


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO