Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Slovenci v drugo boljši od Italijanov

objavljeno dne: 09.08.2017

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je na drugi pripravljani tekmi proti Italiji tekmecem oddolžila za včerajšnji poraz. Naši odbojkarji so bili v Cavaleseju boljši s 3:1 (-22, 23, -20, -22). Pred odhodom na evropsko prvenstvo se bo naša vrsta dvakrat pomerila še s Srbi.

Italija: Piano 6, Ricci 8, Buti, Mazzone 3, Vettori, Sabbi 14, Nelli, Botto 16, Randazzo, Antonov 8, Mazzone, Lanza, Giannelli 2, Spirito, Balaso, Colaci, Pesaresi. Selektor: Blengini.

 

Slovenija: Štern T. 3, Pajenk 7, Štern Ž. 3, Kozamernik 7, Šket 7, Gasparini 14, Vinčić 2, Štalekar, Koncilja 2, Kovačič, Toman, Ropret, Urnaut 16. Selektor: Kovač.

 

Drugo srečanje v sklopu priprav na evropsko prvenstvo so slovenski odbojkarji začeli veliko bolj prepričljivo kot prvega. Z dobrimi začetnimi udarci so Italijanom povzročili kar nekaj težav pri organizaciji napadov, medtem ko so naši fantje dobro sprejemali in zaključevali napade ter si do drugega tehničnega odmora priigrali prednost s 16:12. Gostitelji so se jim v končnici sicer približali na 20:21, a je šel niz vseeno v roke Kovačevim varovancem.

 

Ti so z dobro igro nadaljevali tudi na začetku drugega niza, a so tokrat dobro servirali predvsem Italijani, ki so obenem z blokom zaustavili naše napadalce ter se po zaostanku s 6:8 prebili do vodstva s 16:14, ki so ga zadržali tudi do vstopa v končnico (21:18). Slovenci so Italijane sicer ves čas lovili in se gostiteljem povsem približali, na 23:22 in 24:23, a so se zmage s 25:23 veselili tekmeci.

 

Po izenačenem uvodu v tretji niz in rezultatu 4:4 so naši odbojkarji na servis Kozamernika pobegnili na 7:4, po napadih in servisu Urnauta pa na 10:6. Z zbrano igro pri sprejemu začetnih udarcev in s prodornimi napadi po podajah Vinčića so Slovenci prednost ohranjali tudi v nadaljevanju (10:6), Pajenk, Žiga Štern in Gasparini pa so z napadi in bloki poskrbeli, da se tekmeci niso približali (20:17). Niz so Slovenci dobili s 25:20.

 

Kovač je tudi v četrtem nizu ponudil priložnost za igro Žigi Šternu, ki je že v tretjem setu zamenjal Alena Šketa, v igro pa je vrnil Gasparinija, ki ga je proti koncu prejšnjega niza zamenjal Tonček Štern. Selektor je namesto Kozamernika v igrišče poslal še Konciljo, Slovenci pa so kljub menjavam ohranili zagon ter povedli s 5:3. Spremljali smo izenačeno nadaljevanje, v katerem so bili z minimalno prednostjo ves čas v ospredju naši odbojkarji, nato pa je naša vrsta nekoliko slabše napadala ter vodstvo s 17:15 in 19:17 prepustila tekmecem. Po zaslugi Urnauta so se naši fantje spet prebili v ospredje in ohranili zbranost v končnici ter slavili s 25:22.

 

Slobodan Kovač, selektor Slovenije: »Blengini je danes sicer nekoliko spremenil postavitev in tudi več menjal kot včeraj. Tudi sam sem storil podobno, saj imamo za sabo že tri pripravljalne tekme s Poljsko, na katerih sem priložnost za igro ponudil vsem igralcem, tako kot tudi tukaj v Italiji. Če gledamo v celoti, naša igra še ni na najvišji ravni. Vinčiću se pozna, da je izpustil del priprav, čakam, da bo Gasparini še nekoliko dvignil nivo igre, pozna se nam tudi odsotnost Čebulja. Brez njega je naš način igre povsem drugačen. Do evropskega prvenstva je še nekaj časa in prepričan sem, da bomo na Poljskem v igri za visoka mesta.«

 


avtor: OZS
foto: FIPAV
 
 
POŠLJI NOVICO