Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Na prvi tekmi proti Italiji Slovenci nemočni

objavljeno dne: 08.08.2017

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je morala na prvem pripravljalnem srečanju v Cavaleseju priznati premoč gostiteljem. Aktualni olimpijski podprvaki so bili od naše izbrane vrste prepričljivo boljši s 3:0 (22, 15, 15). Druga tekma bo jutri, ob 16.30 uri.

Italija: Piano 5, Ricci 1, Buti 1, Mazzone 8, Vettori 13, Sabbi 8, Nelli, Botto 3, Randazzo, Antonov 16, Mazzone, Lanza 12, Giannelli 2, Spirito 1, Balaso, Colaci, Pesaresi. Selektor: Blengini.

 

Slovenija: Štern T. 7, Pajenk 5, Štern Ž. 2, Kozamernik 3, Šket 9, Gasparini 5, Vinčić 2, Štalekar 1, Koncilja, Kovačič, Toman, Ropret, Urnaut 4. Selektor: Kovač.

 

Začetek srečanja je zaznamovalo veliko zgrešenih začetnih udarcev, po drugi strani pa tudi dobri sprejemi in uspešni napadi na obeh straneh, ki so botrovali izenačenemu začetku. Prvič so italijanski odbojkarji z dvema točkama povedli po asu Antonova, in sicer z 8:6. Pri vodstvu z 12:11 je gostiteljem z dobro obrambo uspelo priti do prednosti štirih točk (15:11), ki so jo Kovačevi varovanci stopili šele na začetni udarec Gasparinija, z dobro igro v obrambi, s katero so Italijane prisilili v napake (18:18). Vinčić je s še eno obrambo in blokom poskrbel za vodstvo naše vrste z 21:19, a sta Vettori in Antonov zrežirala še en preobrat, po katerem je šel prvi niz, s 25:22, v roke gostiteljem.

 

V drugem nizu je Antonov z začetnimi udarci našemu moštvu spet povzročil precej težav ter poskrbel za hitro vodstvo italijanske vrste s 4:1. Po nekaj neizkoriščenih napadih in napakah Kovačevih varovancev so tekmeci vodili že z 9:3. Italijani so v nadaljevanju še dvignili raven igre v obrambi, v protinapadih pa je bil nezaustavljiv Lanza (20:12). Do konca niza, ki se je končal s 25:15, so povsem razoroženi Slovenci zbrali le še tri točke.

 

Tudi tretji niz je Kovač začel z enako postavo kot prva dva, z Vinčićem, Gasparinijem, Pajenkom, Kozamernikom, Urnautom, Šketom in Kovačičem, a je naša udarna postava stik s gostitelji držala le do 3:4. Italijani so namreč z odličnimi servisi Giannellija in dobrimi bloki še enkrat onemogočili našo vrsto (10:4). Slovenski selektor je poizkusil z Ropretom namesto Vinčića in Tončkom Šternom namesto Gasparinija, a se razmerje moči na igrišču ni spremenilo. Italijani so tudi tretji niz dobili brez težav, s 25:15.

 

Drugo tekmo bosta moštvi odigrali jutri, ob 16.30.

 

Gregor Ropret, reprezentant Slovenije: »Danes je težko karkoli povedati. Odigrali smo močno, močno pod svojim nivojem. Mogoče je na vse skupaj vplivala tudi dokaj težka pot do sem, pa razmere tukaj in višinska razlika. Lahko naštejemo milijon izgovorov, ampak še vedno smo mi tisti, ki nismo dali od sebe tistih sto odstotkov, ki bi jih lahko. Na žalost. Treba pa je pohvaliti tudi Italijane, saj so danes igrali odlično, sploh na servisu in sprejemu. Tako nam, z izjemo prvega niza, sploh niso pustili, da razvijemo svojo igro. Ampak jutri je nov dan in upam, da smo se danes vsaj malo navadili na pogoje. Jutri moramo igrati bolje.«


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO