Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Kadetinje začele sklepni del priprav na SP

objavljeno dne: 07.08.2017

Slovenska ženska kadetska reprezentanca se je po kratkem počitku po nastopu na Olimpijskem festivalu evropske mladine EYOF na Madžarskem spet zbrala v Mariboru, kjer se pripravlja na svetovno prvenstvo v Argentini, ki se prične 18. avgusta.

Selektor izbrane vrste Jože Časar je na priprave poklical 14 igralk, ki se bodo borile za 12 mest, ki peljejo na svetovno prvenstvo. Dekleta bodo poleg treningov odigrale tudi prijateljsko tekmo z ameriško ekipo, ki bo v sredo v Kranjski Gori.

 

»Po EYOF-u, kjer smo bili deležni vrhunske organizacije s strani OKS in organizatorja, mesta Györ, smo igralkam namenili štiri dni počitka, kar so dekleta odlično izkoristila in na priprave prišla spočita in motivirana za nadaljnje delo. Treningi potekajo dvakrat dnevno, v dopoldanskih urah pozornost posvečamo telesni pripravi in tehničnim elementom. Popoldne več časa namenjamo taktični pripravi in uigravanju ekipe. Kljub temu, da so vrstniki teh deklet večinoma na počitnicah, igralke pa na težkih pripravah, je vzdušje v ekipi zelo dobro, kar se odraža tudi v pristopu igralk na treningih,« je potek priprav v Mariboru ocenil Časar.

 

Svetovno prvenstvo bo potekalo v Santa Feju in v Rosariu. Slovenke bodo nastopile v skupini A, skupaj z Argentino, Južno Korejo, Nemčijo in Kubo. V skupini B bodo igrale ZDA, Brazilija, Rusija, Belorusija in Mehika, v skupini C pa Italija, Srbija, Poljska, Kolumbija in Tajska. Skupino D sestavljajo Kitajska, Turčija, Japonska, Peru in Dominikanska republika.

 

Seznam kadetske reprezentance Slovenije:

Eva Pogačar, Tonka Pučnik, Eva Zatkovič, Nika Bavdaž, Alja Jerala, Tali Lekše, Nuša Trlep, Ajda Ščuka, Ana Ščuka, Brina Bračko, Nika Cigale, Manja Jerala, Anja Mazej, Žana Zdovc Sporer.


avtor: OZS
foto: FeVA
 
 
POŠLJI NOVICO