Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Po Poljakih še z olimpijskimi podprvaki

objavljeno dne: 07.08.2017

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se bo v sklopu priprav na evropsko prvenstvo, ki ga bo med 24. avgustom in 3. septembrom gostila Poljska, dvakrat pomerila z olimpijskimi podprvaki, Italijani.

Italijani, svetovna odbojkarska velesila, se s Slovenci po polfinalnem srečanju na evropskem prvenstvu pred dvema letoma, ki so ga naši odbojkarji dobili s 3:1, niso več srečali. Obračuna z zahodnimi sosedi, ki so doslej vselej veljali za favorite, bosta zato imela še poseben naboj. »Tekma z Italijani bo zagotovo zanimiva. Vseeno pa gre še vedno le za tekmo v pripravljalnem obdobju, za poravnavanje računov pa bo prišel čas na evropskem prvenstvu. Italijani so sicer še vedno presenečeni, da smo jih pred dvema letoma v polfinalu premagali in mislijo, da se kaj takšnega lahko zgodi na le eni od stotih tekem. Takšno razmišljanje je za nas največji možen motiv, da dokažemo nasprotno,« je pred odhodom v Cavalese dejal slovenski kapetan Tine Urnaut, ki si že nekaj let kruh služi prav v Italiji in tekmece zelo dobro pozna.

 

Na Apeninskem polotoku je kar nekaj let svoje kariere preživel tudi Mitja Gasparini, ki poudarja, da je treba tekme proti reprezentancam, kakršne so Poljska, Italija in Srbija, ki sodijo v sam svetovni vrh, ves čas igrati na najvišji ravni: »S tem, ko igramo tekme proti najboljšim moštvom, tudi sami počasi čutimo, da smo del te t.i. elite. Ne bom rekel, da je igrati pripravljalne tekme s takimi ekipami povsem drug svet, so pa ta srečanja nedvomno odigrana na drugačni ravni. Nanje se moramo dobro pripraviti in vložiti svoj maksimum.«

 

Slovenska reprezentanca v Cavalese ni odpotovala v polni sestavi, saj bo selektor Slobodan Kovač na gostovanju v Italiji lahko računal le na trinajst reprezentantov. Z izbrano vrsto namreč ni Klemna Čebulja, ki ima nekaj težav s trebušno mišico.

 

Prvo srečanje bo na sporedu jutri, ob 18. uri, drugič pa bosta moštvi na parket dvorane Palazzetto dello Sport stopiti v četrtek, ob 16.30 uri.

 

Seznam reprezentance Slovenije:

Dejan Vinčić, Gregor Ropret, Tine Urnaut, Alen Šket, Žiga Štern, Alen Pajenk, Danijel Koncilja, Jan Kozamernik, Sašo Štalekar, Mitja Gasparini, Tonček Štern, Jani Kovačič, Urban Toman. Selektor: Slobodan Kovač.

 

Seznam reprezentance Italije: Matteo Piano, Fabio Ricci, Simone Buti, Daniele Mazzone, Luca Vettori, Giulio Sabbi, Gabriele Nelli, Iacopo Botto, Luigi Randazzo, Oleg Antonov, Tiziano Mazzone, Filippo Lanza, Simone Giannelli, Luca Spirito, Fabio Balaso, Massimo Colaci, Nicola Pesaresi. Selektor: Gianlorenzo Blengini.

 


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO