Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

V Mežici zmagali favoriti

objavljeno dne: 06.08.2017

S turnirjem v Mežici se je zaključila letošnja serija turnirjev v okviru tekmovanj za državno prvenstvo. Na Koroškem so nastopili vsi najboljši slovenski pari, zmage pa so se na koncu veselili Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik ter Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik.

V močni konkurenci sta slovenski prvakinji Jančarjeva in Kotnikova v skupinskem delu tekmovanja sicer morali priznati premoč Avstrijkama Almerjevi in Fankhauserjevi. V nadaljevanju sta bili v skupini boljši od Zale Janet in Martine Guggi, v četrtfinalu pa še od Hrvatic Bečićeve in Radanovićeve. V polfinalu sta Jančarjeva in Kotnikova z 2:1 premagali Nino Kontrec in Mojco Pene, v velikem finalu, ponovitvi državnega prvenstva v Kranju, pa sta še enkrat premagali Jeleno Pešić in Ano Skarlovnik, in sicer s 13:21, 21:18 in 15:8. Tretje mesto sta z zmago z 21:16 in 21:19 nad Kontrečevo in Penetovo osvojili Katharina Almer in Daniela Fankhauser.

 

Tudi Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik na poti do nove turnirske zmage nista imela veliko težav. V skupinskem delu sta najprej odpravila Gašperja in Jerneja Vrhunca, zatem še Anžeta Bahča in Michaela Murauerja. V četrtfinalnem obračunu sta bila z 2:0 boljša od Jureta Ivartnika in Jana Planinca, v polfinalu pa sta z 21:15 in 21:10 premagala Gašperja Plahutnika in Alana Košenino. Prvi niz sta Zemljak in Pokeršnik oddala šele v finalu, v katerem sta se pomerila z najboljšo hrvaško dvojico, Filipom Silićem in Ivanom Đorđevićem. Uvodni set sta z 21:14 dobila Slovenca, v drugem sta bila z 21:16 prepričljivejša Hrvata, tretji pa je šel s 15:11 v roke našima predstavnikoma. Tretje mesto je po zmagi z 21:10 in 21:13 nad Plahutnikom in Košenino pripadlo slovenskima prvakoma Danijelu Pokeršniku in Tadeju Boženku, za katera sta bila v polfinalu, z 21:16, 27:29 in 11:15, usodna hrvaška odbojkarja.    

 

V Mežici je sicer skupaj nastopilo 16 ženskih in 20 moških ekip. Odbojkarska karavana se zdaj seli v Portorož, ki bo prihodnji vikend gostil srednjeevropsko prvenstvo MEVZA.


avtor: OZS
foto: Mežica Open
 
 
POŠLJI NOVICO