Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Na Poljskem niso želeli pokazati vsega

objavljeno dne: 05.08.2017

Slovenski odbojkarji so se danes vrnili s Poljske, kjer so v olimpijskem pripravljalnem centru Spala z izbrano vrsto odigrali tri pripravljalne tekme. Že v torek in sredo naše fante v Cavaleseju čakata nova pripravljalna obračuna, tokrat z olimpijskimi podprvaki, Italijani.

Še pred dvema letoma si je bilo težko zamisliti, da bodo imeli naši fantje v pripravljalnem obdobju možnost pomeriti se s samimi svetovnimi velesilami. Prvi, ki je svoje moštvo pripeljal na gostovanje v Slovenijo, je bil brazilski strokovnjak Bernardo Rezende, ki je po tekmah med Slovenijo in Brazilijo pred dvema letoma napovedal, da bo Slovenci na evropskem prvenstvu osvojili odličje. Zdaj so tekme proti Poljski, Italiji in Srbiji postale stalnica. »Ne počutimo se kaj posebej drugače, ker zdaj pripravljalne tekme igramo proti najboljšim reprezentancam. Vsako tekmo skušamo odigrati na vso moč, saj je le tak pristop pravi. Sem pa seveda vesel, da imamo možnost že v pripravljalnem obdobju igrati proti močnim ekipam, saj tako igramo na taki ravni, kot se potem igra pomembne tekme. Torej točko po točko in s kar največjo mero koncentracije,« je po vrnitvi iz Spale dejal slovenski kapetan Tine Urnaut.

 

Naši odbojkarji so na Poljskem proti gostiteljem odigrali tri tekme ter eno dobili, dve pa izgubili. »Te tri tekme so bile za nas zelo dobrodošle. Morda so bile le nekoliko preveč na kupu. Težko jih je bilo v treh dneh speljati na vrhunski ravni, sploh proti tako dobri reprezentanci kot je Poljska. Na trenutke je v naši ekipi delovalo vse, na trenutke pa tudi nič. Prvo tekmo smo odigrali res dobro, bili zelo agresivni v bloku in v obrambi, z dobrim servisom pa smo Poljake spravili v težave. Na drugih dveh tekmah te agresivnosti morda ni bilo več toliko in na tem moramo delati. Da proti takim reprezentancam, kot je Poljska, vseskozi ohranjamo to agresivnost, ki je ključna. Enako kot želja po žogi in v bloku in obrambi,« je prve tri pripravljalne tekme pred evropskih prvenstvom na kratko ocenil Mitja Gasparini.

 

Selektor Slobodan Kovač ne skriva, da je v tem pripravljalnem obdobju pričakoval za odtenek boljše predstave, po drugi strani pa poudarja, da tekmecem Slovenci niso razkrili vseh adutov: »Tekme na Poljskem so nam prišle zelo prav, saj je bil to za nas najboljši možni trening. Igrali smo na precej visoki ravni, a vse skupaj lahko izgleda še nekoliko bolje. Na drugi in tretji tekmi nam je manjkala agresivnost, na trenutke tudi borbenost, tako da povsem zadovoljen ne morem biti. Je pa res, da proti Poljski nobene od treh tekem nismo igrali v polni postavi, skorajda tudi ne seta. Veliko sem menjal, saj določenih stvari tekmecem še nismo želeli pokazati, tako da sem priložnost za dokazovanje ponudil vsem igralcem,« je po vrnitvi iz Spale povedal Slobodan Kovač.

 

Slovenski odbojkarji pred obračunoma z Italijani ne bodo imeli veliko počitka. Selektor je svojim varovancem namreč namenil le prosto nedeljo, v ponedeljek pa bodo po prihodu v Cavalese že trenirali. Tekmi bosta sicer v torek ob 18. uri in v sredo ob 16.30 uri.

 


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO