Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Slovenci so morali še enkrat priznati premoč Poljakom

objavljeno dne: 04.08.2017

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je zaključila s prvim sklopom pripravljalnih tekem pred evropskim prvenstvom, ki se bo 24. avgusta začelo na Poljskem. V Spali so morali naši odbojkarji na tretji medsebojni tekmi, z 1:3 (20, -27, 20, 23), priznati premoč gostiteljem.

Poljska: Popewczak, Muzaj 2, Konarski 20, Kaczmarek 3, Kurek 9, Szalpuk 5, Lemanski 3, Wojtaszek, Drzyzga, Lomacz, Kubiak 20, Sliwka 3, Kochanowski, Wisnewski 8, Zatorski, Beniek 15, Buszek, Bieniek.

 

Slovenija: Štern T. 8, Pajenk 10, Štern Ž. 1, Kozamernik 8, Šket 15, Gasparini 9, Vinčić 2, Štalekar 1, Koncilja 1, Kovačič, Toman, Ropret, Urnaut 12, Čebulj 4.

 

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v gosteh pri reprezentanci Poljske odigrala tri srečanja. Prvo tekmo so naši odbojkarji dobili s 3:2, na drugi in tretji tekmi so bili uspešnejši Poljaki, sicer aktualni svetovni prvaki.

 

Slovenski selektor Slobodan Kovač je tudi tokrat priložnost za igro ponudil vsem štirinajstim odbojkarjem, na katere računa na evropskem prvenstvu. Za nekaj več menjav se je odločil tudi poljski strateg Ferdinando de Giorgi, ki je imel v svojem moštvu danes dva zelo razpoložena igralca, Konarskega in Kubiaka, ki sta dosegla po 20 točk. V naši vrsti je 15 točk nanizal Šket, 12 jih je dodal Urnaut.

 

Poljski odbojkarji, ki so danes zelo dobro napadali, so si v prvem nizu nekoliko večjo prednost nabrali šele po drugem tehničnem odmoru, ko so s serijo zaporednih točk prišli do vodstva z 21:16. Pred tem sta bili moštvi ves čas izenačeni, saj je razlika znašala večinoma dve, največ pa tri točke. Končnica je sicer prav tako pripadla tekmecem, ki so niz dobili s 25:20.

 

Drugi set so nekoliko bolje začeli Kovačevi varovanci, ki so na prvi tehnični odmor odšli pri 8:7, po izenačenem nadaljevanju, v katerem sta obe moštvi prikazali igro na zelo visoki ravni, pa so se v ospredje prebili gostitelji (16:15). Ti so z minimalno prednostjo vstopili tudi v zaključek niza (21:20), a so bili Slovenci tokrat bolj zbrani in so se veselili zmage z 29:27.

 

Tudi tretji in četrti niz sta potekala po podobnem scenariju. Obe ekipi sta dobro napadali, pri čemer so bili naši fantje boljši pri sprejemanju začetnih udarcev, Poljaki so bolje blokirali. V tretjem nizu so si domači odbojkarji do drugega tehničnega odmora uspeli nabrati le dve točki prednosti, pri 21:18 pa so vodili za tri točke. Sledilo je nekaj napak naše vrste, ki so tekmecem prinesle zmago s 25:20. Četrti niz je bil še za odtenek bolj izenačen, na koncu pa so se s 25:23 veselili gostitelji evropskega prvenstva.

Slovenski odbojkarji se domov vračajo jutri dopoldan, v nedeljo bodo imeli prost dan, v ponedeljek pa se že odpravljajo v Cavalese, kjer jih v torek in sredo čakata pripravljalni tekmi proti olimpijskim podprvakom, Italijanom.

 

Jan Kozamernik, reprezentant Slovenije: »Danes se nam je poznalo, da igramo že tretjo tekmo zapored, zjutraj pa smo opravili še fitnes. Začeli smo dobro, igra je bila na visoki ravni in vsi nizi, ki smo jih odigrali, so bili precej izenačeni. V končnicah smo si morda privoščili nekoliko preveč napak, kar nas je stalo kakšnega seta in možnosti, da bi se stvari obrnile nekoliko drugače. Ampak je, kot je. Mislim, da smo dobro izkoristili tekme na Poljskem. Gremo novim izzivom naproti, čaka nas Italija in upajmo na še kakšne dobre predstave.«

 


avtor: OZS
foto: Polska Siatkowka
 
 
POŠLJI NOVICO