Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Mlade Gorenjke pričele s pripravami

objavljeno dne: 04.08.2017

S pripravami na novo tekmovalno sezono so danes pričele odbojkarice OK Zgornja Gorenjska. Od lanske zasedbe v kadru za novo sezono zaenkrat ostajajo le Ema Burja, Zoja Humerca, Hana Langus in Anja Zorman, priključili pa sta se jim še Isa Ramić z Jesenic in Tara Friškovec z Bleda.

Vse omenjene igralke so se danes zbrale na zunanjem športnem igrišču pred domačo Dvorano pod Stolom v Žirovnici, na prvem treningu sezone, ki je potekal pod vodstvom kondicijskega trenerja Domna Pavliča, sicer tudi že svetovnega prvaka v disciplini Firefighter Combat Challenge, imenovani tudi najtežji dve minuti v športu. Pavlič bo s svojimi bogatimi izkušnjami na področju telesne priprave in tekmovanj v prvem delu sezone poskrbel za bazično pripravo odbojkaric.

 

Ekipa je za zdaj še brez glavnega trenerja, saj je lanskoletni strateg Iztok Kšela po koncu sezone zaključil z delom v klubu. Glede na razgovore v klubu računajo, da bi bil novi trener znan najkasneje do sredine avgusta. Uprava kluba v teh dneh tudi intenzivno sestavlja igralski kader, cilj pa je, da se obstoječim odbojkaricam čimprej prikjuči še katera od mladih, perspektivnih igralk. Hkrati se v klubu zavedajo, da bo ekipa za boj v prvoligaški konkurenci potrebovala tudi igralke z izkušnjami, zato nabor poteka tudi v tej smeri.

 

Sicer je mlada ekipa OK Zgornja Gorenjska v lanski sezoni dosegla odmevne rezultate. Poleg osmega mesta in s tem obstanka v 1. DOL, so dekleta v konkurenci mladink zasedla drugo mesto v državnem prvenstvu, kadetska ekipa pa je na letošnjem finalu v Šoštanju prav tako osvojila drugo mesto.


avtor: OK Zgornja Gorenjska
foto: OK Zgornja Gorenjska
 
 
POŠLJI NOVICO