Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Na drugi tekmi prepričljivejši Poljaki

objavljeno dne: 03.08.2017

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je morala na drugi pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom priznati premoč Poljski. Gostitelji so bili v Spali boljši s 3:0 (18, 23, 19).

Poljska: Popewczak, Muzaj 18, Konarski, Kaczmarek 5, Kurek, Szalpuk 3, Lemanski, Wojtaszek, Drzyzga, Lomacz, Kubiak 14, Sliwka 8, Kochanowski 9, Wisnewski, Zatorski, Beniek 12, Buszek 8, Bieniek.

 

Slovenija: Štern T. 9, Pajenk 4, Štern Ž. 6, Kozamernik 7, Šket 4, Gasparini 15, Vinčić 1, Štalekar 2, Koncilja 3, Kovačič, Toman, Ropret 4, Urnaut 6, Čebulj 6.

 

Drugo pripravljalno srečanje od treh, ki ga bosta ekipi odigrali v okviru drugega dela priprav, so dobili poljski odbojkarji, ki so se naši izbrani vrsti tako oddolžili za včerajšnji poraz. Že na začetku tekme so gostitelji vršili pritisk z dobrimi začetnimi udarci in si prek uspešnih protinapadov hitro zagotovili prednost z 8:5 in s 16:10. Razlika v nadaljevanju niza sicer ni več naraščala, a je naši fantje tudi niso uspelo stopiti. Poljaki so niz tako dobili prepričljivo, s 25:18.

 

V drugem setu smo spremljali precej bolj izenačeno predstavo, nekaj več pobude so imeli naši odbojkarji, ki so v tem delu tekme dobro servirali, stekla je tudi igra v bloku in obrambi, prodornost v protinapadih pa je našo vrsto pripeljala do vodstva s 16:13. Slovenci so vodili še z 21:20, nato pa so pobudo prevzeli tekmeci in z nekaj več zbranosti prišli do zmage s 25:23.

 

Po dobrem začetku gostiteljev, ki so na prvi tehnični odmor odšli z vodstvom z 8:4, so slovenski odbojkarji prednost v nadaljevanju skorajda uspeli izničiti (14:16), a jim do preobrata vseeno ni uspelo priti. Poljaki so še naprej narekovali ritem igre in na krilih Kubiaka dobili tudi tretji niz, in sicer s 25:19.

 

Slovenski selektor je tudi tokrat priložnost za igro ponudil vsem svojim igralcem, tudi Klemnu Čebulju, ki včeraj zaradi manjših težav s trebušno mišico ni igral. Na drugi strani je Ferdinando de Giorgi skoraj celotno srečanje vztrajal z isto postavo. Za razliko od prve tekme so Poljaki tokrat sprejemali precej bolje in bili posledično bolj prodorni tudi v napadalnih akcijah. V teh so se naši odbojkarji izkazali manj kot na včeraj, so pa precej bolje blokirali.

 

Jutri bosta Poljska in Slovenija odigrali še tretje srečanje, ki se bo začelo bolj zgodaj, ob 17.15 uri.  

 

Alen Pajenk, reprezentant Slovenije: »Začeli smo slabše kot včeraj. Ne bi rekel, da smo preveč lahkotno začeli tekmo ali Poljake celo podcenjevali, ker smo bili včeraj boljši. Zavedamo se, da moramo vsako tekmo igrati na vso moč in dokazati, da smo res napredovali in da spadamo med najboljše reprezentance. Jutri je nova tekma, nov izziv in vsekakor bomo igrali na zmago.«

 

Michal Kubiak, reprezentant Poljske: »Za nas je zelo dobro, da so Slovenci prišli k nam, na Poljsko in da imata obe ekipi s tem zelo dobrega nasprotnika že na prvih pripravljalnih tekmah. Današnja tekma je bila dobra in rezultat v tem trenutku sploh ni pomemben. Šteje le to, da kot ekipa delamo majhne korake naprej, da dvigujemo formo in da se dobro pripravimo na evropsko prvenstvo.«

 


avtor: OZS
foto: Polska Siatkowka
 
 
POŠLJI NOVICO