Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Zaključen tudi prvi del DP U19

objavljeno dne: 17.07.2017

Na novih igriščih letnega kopališča v Murski Soboti je minuli vikend potekal drugi turnir državnega prvenstva v odbojki na mivki v kategoriji do 19 let, na katerem sta se zmage veselila Martin Valenčič in Manuel Grünwald, pri dekletih pa sta bili znova nepremagljivi Polona in Špela Marušič.

V ženskem delu tekmovanja so se v boj za najvišja mesta podale sestri Marušič in Kaja Kersnik in Nika Bevc, ki so na prvem turnirju osvojile prvi dve mesti, tokrat pa so se srečale v polfinalu, v katerem sta bili, s 24:22 in 28:26, za odtenek boljši Marušičevi. V drugem polfinalu so se pomerile Amedea Benussi in Lana Pavlovič ter Katarina Bulc in Nina Zdešar. Z 21:13, 22:14 in 15:11 sta boljši slednji. V obračunu za tretje mesto sta Kersnikova in Bevčeva z 2:0 odpravili Benussijevo in Pavlovičevo, sestri Marušič pa sta bili prepričljivo, z 21:13 in 21:11, uspešnejši od Bulčeve in Zdešarjeve.

 

Na Kongresnem trgu, kjer se bodo dekleta borila za naslov državnih prvakinj in za bronasto odličje, bodo v finalu nastopile Kersnikova in Bevčeva ter sestri Marušič, boj za bronasto odličje pa bo potekal med Bulčevo in Zdešarjevo ter Tajo Kobilco in Urško Morgan.

 

Pri moških se bodo za naslov državni prvakov v velikem finalu, ki bo 20. julija, pomerili Črt Bošnjak in Andraž Stružnik, ki sta v Murski Soboti osvojila 5. mesto ter Rok Možič in Jaka Udrih, ki sta bila tokrat sedma, a je nekoliko slabši rezultat obema ekipama vseeno zadostoval za skupno prvo oz. drugo mesto. V boju za bronasto odličje bomo spremljali Bora Joseja Rotarja in Tea Podobnika ter Martina Valenčiča in Manuela Grünwalda.

 

Slednja sta si nastop na zaključku v Ljubljani priigrala prav z zmago v Murski Soboti, kjer sta bila v polfinalu z 21:13 in 21:19 boljša od Rotarja in Podobnika, v finalu pa sta s 23:21 in 21:16 premagala Jakoba Rusa in Tonija Travnika. Luka Stožir in Urban Fužir sta morala, tako kot že v 4. krogu turnirja, tudi v boju za 3. mesto priznati premoč Rotarju in Podobniku (23:21, 21:13, 15:11).


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO