Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Na DP U13 brez presenečenj

objavljeno dne: 16.07.2017

Na drugem turnirju za državno prvenstvo v odbojki na mivki U13 v Notranjih Goricah sta bila najboljša Miha Okorn in Luka Marovt, ki sta se zmage veselila že na prvem turnirju v tej kategoriji. Enak scenarij smo spremljali tudi pri deklicah, saj sta Zoja Kalar in Rima Posedel še enkrat opravili z vso konkurenco.

Okorn in Marovt sta se v konkurenci 13 dvojic do polfinala prebila brez težav in torej tudi brez izgubljenega niza. Enako uspešna sta bila tudi Nik Kirent in Dominik Vrbovšek, medtem ko so si Nejc Najdič in Rok Drobnič ter Jaka Cestnik in Tilen Pogačar pot v polfinale utrli skozi repasaž. Kurent in Vrbovšek sta v nadaljevanju izgubila tako polfinale proti Najdiču in Drobniču kot obračun za tretje mesto proti Cestniku in Pogačarju, a jima je to vseeno zadostovalo, da se bosta v velikem finalu v Ljubljani z Okornom in Marovtom pomerila za državni naslov. Okorn in Marovt sta bila namreč prepričljiva tudi v nadaljevanju turnirja in najprej v polfinalu premagala Cestnika in Pogačarja, v finalu pa sta bila s 15:6 in 15:11 boljša še od Najdiča in Drobniča. Slednja se bosta s Cestnikom in Pogačarjem borila za bronasto kolajno.

 

Pri deklicah se je v konkurenci 11 ekip prvi krog tekmovanja odvijal brez favoritinj, ki so bile nato, z izjemo Šiftarjeve in Jarčeve, uspešne tudi v drugem krogu. Zoja Kalar in Rima Posedal sta prepričljivo zmagali tudi v 3. krogu in v polfinalu, enako kot tudi Ula Gorjup in Tiana Zagajšek. V polfinale so se prebile še sestri Živa in Zoja Donko ter Živa Šalej in Lara Jelen. Deklice so se nato pomerile za tretje mesto, s 15:12 in 15:6 sta bili boljši Šalejeva in Jelenova.

 

V finalu smo spremljali tri nize. V prvem sta bili s 15:9 uspešnejši Kalarjeva in Posedalova, drugega sta z 19:17 dobili Gorjupova in Zagajškova, v tretjem pa sta bili znova boljši Kalarjeva in Posedelova, ki se bosta za naslov državnih prvakinj pomerili prav z Gorjupovo in Zagajškovo, ki sta na prvem turnirju sicer osvojili tretje mesto. V obračunu za bronasto odličje bodo na Kongresnem trgu igrale Mija Šiftar in Anastazija Jarc ter Živa Šalej in Lara Jelen.

 

Finalni boji se bodo v središču Ljubljane odvijali v četrtek, 20. julija.


avtor: OZS
foto: ŠD Jama
 
 
POŠLJI NOVICO