Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

V Mokronogu najboljši Jančarjeva in Kotnikova

objavljeno dne: 16.07.2017

V Mokronogu smo v petek in soboto lahko spremljali tretji obračun najboljših slovenskih in nekaterih tujih dvojic v odbojki na mivki. Do zmage sta pri moških prišla Avstrijca Jorg Wutzl in Simon Frühbauer, v ženski konkurenci pa sta se prvega mesta veselili Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik.

Avstrijska predstavnika sta dobro začela turnir v Mokronogu in že v skupinskem delu tekmovanja prišla do dveh prepričljivih zmag. Z enakim izkupičkom sta se v četrtfinale iz skupine A prebila tudi Hrvata Silić in Đorđević, medtem ko sta bila v skupini C najboljša Grega Erpič in Martin Kosmina, v skupini D pa Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk.

 

Slovenska prvaka sta v četrtfinalu odpravila Dulaija in Grünwalda, hrvaška dvojica je izločila Drobniča in Košenino, avstrijska predstavnika sta slavila nad Kržetom in Novakom, Erpič in Kosmina pa sta premagala Porta in Markoviča.

 

V polfinalu sta bila Pokeršnik in Boženk z 21:11 in 21:18 uspešnejša od Silića in Đorđevića, Wutzl in Frühbauer pa sta z 21:16 in 21:17 premagala Erpiča in Kosmino. Slednja sta nato z 2:1 v nizih premagala hrvaško navezo in osvojila tretje mesto. V velikem finalu sta morala Pokeršnik in Boženk po skoraj uri igre, z 21:16, 17:21 in 13:15, priznati premoč tekmecema iz Avstrije.

 

Na turnirju v Mokronogu je pri ženskah na glavnem delu turnirja prav tako nastopilo 12 ekip. V skupini A sta prvo mesto osvojili Hrvatici Dina Bečić in Valentina Vrbanc, v skupini B sta bili z dvema zmagama najuspešnejši Mojca Pene in Nina Kontrec, v skupini C sta do dveh zmag prišli Kaja Kersnik in Nika Bevc, v skupini D pa sta bili najboljši Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik.

 

Vse štiri ekipe so bile nato uspešne še v četrtfinalnih obračunih, zato so se med seboj merile tudi v polfinalih ter v malem in velikem finalu. Na prvi polfinalni tekmi sta bili Jančarjeva in Kotnikova, ki sta pred tem izločili Lovšinovo in Gostinčarjevo, z 21:12 in 21:12, boljši od Bečićeve in Vrbančeve, ki sta bili v četrtfinalu usodni za Kobilco in Rozmanovo. Hrvatici sta se z zmago nad Kersnikovo in Bevčevo, (22:20 in 21:15) na koncu veselili tretjega mesta. Drugi finalistki sta postali Penetova in Kontrečeva, ki sta v četrtfinalu slavili nad Turkovo in Rapnikovo, v polfinalu pa Kerniskovo in Bevčevo (slednji sta bili najprej boljši od Bolgark Koleve in Dinove) odpravili z 21:11 in 21:15.

 

V velikem finalu sta Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik z dobro igro v prvem nizu tekmicama prepustili le osem točk, v drugem nizu pa sta Mojca Pene in Nina Kontrec zaigrali precej bolje, a sta se morali po porazu s 17:21 vseeno zadovoljiti z drugim mestom.


avtor: OZS
foto: Boštjan Vidrajz
 
 
POŠLJI NOVICO