Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Slovenske kadetinje v Pulju do 3. in 7. mesta

objavljeno dne: 14.07.2017

Slovenska ženska kadetska reprezentanca je v sklopu priprav na olimpijski festival EYOF in svetovno prvenstvo do 18 let v Argentini, nastopila na močnem mednarodnem turnirju Global Challenge v Pulju in v kategoriji U17 osvojila 3. mesto, v kategoriji U23 pa 7. mesto.

Reprezentanca je bila na turnirju razdeljena na dve ekipi, na ekipo U17, ki je nastopila v kategoriji U17 in na ekipo U18, ki je igrala v kategoriji U23. Kadetinje U17 so prvi dan vknjižile zmagi proti ekipama West Side (3:0) in USANY (2:1), drugi dan pa so slovenske odbojkarice prvič izgubile. S 3:0 je bila boljša izbrana vrsta Hrvaške, a je nato sledila še zmaga s 3:0 nad italijansko Modeno. V četrtfinalu so bile Slovenke s 3:0 uspešnejše od ekipe USANY, v polfinalu pa so se še enkrat srečale s Hrvaticami in tokrat izgubile s 3:2. V obračunu za tretje mesto so, z 2:0, premagale Čehinje.

 

Ekipa U23 se je na turnirju najprej veselila zmage z 2:1 nad moštvom BIP East Coast, zatem pa je morala z 1:2 priznati premoč tekmicam iz ekipe BIP West Coast. Z 2:1 so dekleta premagala še reprezentanco Češke U18. V četrtfinalu so bile od naše vrste s 3:0 boljše ameriške odbojkarice iz Mountain West Conference. Slovenke, ki so se večinoma merile z nekaj let starejšimi tekmicami, so turnir tako zaključile na 7. mestu.

 

Za najboljšo igralko ekipe U17 je bila izbrana Ljubljančanka Manja Jerala, v ekipi U18 pa je s svojo igro najbolj navdušila Nika Bavdaž.

 


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO