Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Sestri Marušič do srednjeevropskega naslova

objavljeno dne: 12.07.2017

V Čatežu se je zaključilo srednjeevropsko prvenstvo MEVZA v odbojki na mivki v kategoriji do 20 let, na katerem sta se zmage veselili slovenski odbojkarici Polona in Špela Marušič. Njun uspeh sta s 3. mestom dopolnila Rok Možič in Jaka Udrih.

Na dvodnevnem prvenstvu, ki se je začelo s skupinskim delom tekmovanja in se nadaljevalo z obračuni za končno razvrstitev, je nastopilo 13 ženskih in 11 moških dvojic iz 6 držav, med njimi tudi 4 ženske in 4 moške slovenske dvojice.

 

Naslova srednjeevropskih prvakinj sta se veselili Polona in Špela Marušič, ki sta že v skupinskem delu tekmovanja dobili vse tri tekme, pri čemer sta imeli največ težav z avstrijsko navezo Goger/Maros, ki sta jo premagali z 2:1 v nizih. V boju za 1. mesto sta bili Slovenki najprej z 21:9 in 21:13 prepričljivo boljši od Slovakinj Murinove in Karpalove, v finalu pa sta odpravili še Avstrijki Klingerjevo in Mitterjevo.

 

Drugi slovenski predstavnici Mojca Deželak in Liza Letnik sta morali v skupini B priznati premoč Skalicki in Havrlantovi, z enakim izkupičkom sta skupinski del zaključili Katarina Bulc in Nina Zdešar, ki sta izgubili s Slovakinjama Murinovo in Karpalovo. Deželakova in Letnikova sta na koncu osvojili 7. mesto, Bulčeva in Zdešarjeva sta bili osmi, medtem ko sta Nika Hrovat in Nika Benedik Bevc v skupini prav tako enkrat zmagali, nad Hrvaticama Luno in Mirno Bečić, prvenstvo pa po drugem mestu v skupini zaključili na 9. mestu.

 

Rok Možič in Jaka Udrih sta v Čatežu poskrbela za bronasto odličje. Mlada slovenska odbojkarja sta v skupinskem delu tekmovanja odigrala pet srečanj in izgubila le s Čehoma Pavlovskyim in Kasanom. Štiri zmage so jima prinesle drugo mesto v skupini in nastop v malem finalu. Na tekmi za končno 3. mesto sta Možič in Udrih slavila brez boja, in sicer nad drugo slovensko navezo, Nejc Marovt in Miha Šijanec.

 

Marovt in Šijanec sta v skupini B premagala Avstrijca Pichlerja in Ochayo, prav tako tudi Hrvata Mitrasinovića in Delića in slovenski par Bošnjak-Stružnik. V skupini sta bila zanju usodna Madžara Olah in Benko, ki sta jima preprečila boj za zlato odličje.

 

Črt Bošnjak in Andraž Stružnik sta v skupini enkrat zmagala in trikrat izgubila, prvenstvo pa po porazu z Avstrijcema Leitnerjem in Reiterjem končala na 8. mestu. Martin Valenčič in Jakob Rus sta v skupinskem delu izgubila štiri tekme, dvakrat sicer šele po treh nizih, na koncu pa sta se veselila zmage nad Hrvatoma Stipanovićem in Mamićem. Po zmagi nad še drugo hrvaško dvojico, Mitrasinovićem in Delićem sta Slovenca prvenstvo končala kot 9.

 

Zmagala sta Madžara Strli in Hajos, drugo mesto pa je šlo prav tako na Madžarsko, in sicer po zaslugi Olaha in Benka.


avtor: OZS
foto: MEVZA
 
 
POŠLJI NOVICO