Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Znani finalisti v kategoriji U17

objavljeno dne: 11.07.2017

Na drugem turnirju za državno prvenstvo v odbojki na mivki v kategoriji do 17 let v Notranjih Goricah sta pri fantih zmagala Rok Možič in Jaka Udrih, pri dekletih pa Lana Žužek in Zala Špoljarič. Pred najboljšimi štirimi ekipami na prvenstveni lestvici je le še finale državnega prvenstva, ki bo 20. julija v Ljubljani.

Na turnirju v Jami je nastopilo 20 moških ekip, Rok Možič in Jaka Udrih pa sta tudi tokrat upravičila vlogo prvih favoritov in tekmecem nista prepustila niti niza. Do polfinala sta se prebila brez težav, v boju za uvrstitev v finale pa sta bila, s 16:14 in 15:9, boljša od Luke Terglava in Klemna Šena. V finalu sta nato, s 15:10 in 15:10, odpravila še Luko Stožirja in Urbana Fužirja. Na tekmi za 3. mesto sta Anže Marovt in Rok Bračko, z 12:15, 15:11 in 12:10, premagala Terglava in Šena.

 

V kategoriji deklet, v kateri je tokrat nastopilo 23 dvojic, sta se zmage veselili Lana Žužek in Zala Špoljarič, ki sta v polfinalnem obračunu, s 15:6 in 15:12, slavili nad Izo Zbičajnik in Majo Marolt, na srečanju za prvo mesto pa bili za odtenek boljši še od Gaje in Ajde Kuhar, in sicer z 19:17 in 15:12. Tretje mesto je tokrat pripadlo dvojici Zbičajnik/Marolt, ki je bila s 15:8 in 15:13 uspešnejša od Hane Umnik in Mie Lole Živkovič.

 

V velikem finalu na Kongresnem trgu se bosta Možič in Udrih, ki sta dobila oba turnirja v kategoriji do 17 let, udarila s Stožirjem in Fužirjem, prav tako finalistoma obeh dosedanjih turnirjev. Pri dekletih bomo spremljali obračun Žužkove in Špoljaričeve, zmagovalk turnirja v Notranjih Goricah ter zmagovalk prvega turnirja v Portorožu, Nine Zdešar in Katarine Bulc, ki sta drugi turnir zaključili na 7. mestu. Za bronasto odličje se bodo pri fantih pomerili Marovt in Bračko ter Tilen Založnik in Jan Šarkezi, pri dekletih pa sestri Kuhar ter Zbičajnikova in Maroltova.


avtor: OZS
foto: ŠD Jama
 
 
POŠLJI NOVICO