Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Šempetranke z Božičevo in Vrhovnikovo

objavljeno dne: 06.07.2017

Odbojkarice Spodnje Savinjske-Alianse, ki so lani združile moči z Braslovčami, bodo v novo sezono spet krenile po samostojni poti in v spremenjeni zasedbi. Nekaj igralk je ekipo zapustilo zaradi študija, se je pa slednja okrepila z Mojco Božič in Petro Vrhovnik.

Pred začetkom lanske sezone so se šempeterske odbojkarice združile z braslovškimi in tudi na ta način ostale v družbi najboljših slovenskih klubov. Rezultatsko se jim je združitev obrestovala, organizacijsko pa je bilo nekaj težav, vendar so sezono uspešno spravili pod streho. Redni del sezone so končale na tretjem mestu, v končnici pa so v treh tekmah morale priznati premoč ekipi VOLLEYBALLjubljana.

 

»Ideja je bila dobra, vendar so še bile določene težave, ki smo jih uspešno prebrodili. V novo sezono bomo zdaj spet krenili vsak po svoje. Za zdaj smo se v tekmovanje prijavili še pod starim imenom, Spodnja Savinjska, glavni pokrovitelj bo še najmanj leto dni Aliansa, obetajo pa se morda še novi pokrovitelji, o čemer bo več znanega do začetka sezone,« je povedal Beno Božič, trener šempetrskih odbojkaric.

 

Šempetranke, ki so do svojega največjega uspeha prišle s tretjim mestom leta 2012, bodo v novo sezono krenile v precej spremenjeni zasedbi. Nekdanja dolgoletna reprezentantka Ines Udrih se je dokončno poslovila od aktivnega igranja, v klubu tudi ne bo več nekaterih drugih igralk.

 

»Nekatere igralke, ki so zdaj postale študentke, so se odločile, da ne bodo več igrale v prvi ligi. To so Manca Lenart, Ema Sopčič in Tjaša Ovčar. Dve od njih bosta igrali v Celju v drugi ligi, prav tako v ekipi ne bo več Urše Hren, ki se je odločila, da nekaj časa ne bo igrala odbojke, ob Udrihovi pa se je za prenehanje igranja odločila tudi Patricija Napotnik,« je o igralkah, ki ne bodo več nosile dresa Spodnje Savinjske, spregovoril Božič, še daljši pa je seznam tistih, ki bodo novinke v ekipi. No, ne vse, kajti po nekaj letih se v matični klub iz Calcit Volleyballa vrača odlična organizatorka igre Mojca Božič, ki je do letošnje sezone igrala tudi za slovensko izbrano vrsto. Ob njej je najbolj zveneče ime Petra Vrhovnik, lani igralka VOLLEYBALLjubljane, tudi nekdanja slovenska reprezentantka, druge novinke pa so še: Tali Lekše iz Mislinje, Nina Praunseis, Nuša Podbregar, Iza Vodlan in Lara Rituper (vse Braslovče), iz Kopra je prišla Anuša Radulj in iz Celja je prišla Neja Lakovšek, ki je pred nekaj leti že igrala v Šempetru.

 

»Po imenih bomo imeli močnejšo ekipo od lanske. Do začetka sezone so možne še kakšne spremembe v igralskem kadru. Prvi cilj bo, da se po prvem delu državnega prvenstva uvrstimo med prvih šest ekip in s tem v razigravanje, šele potem pa bomo videli, kako se bodo zadeve odvijale. Sicer pa bo novost v novi sezoni tudi ta, da bodo tiste naše igralke, ki so bile do zdaj v Braslovčah, igrale v tretji ligi, kjer bomo imeli svojo ekipo,« je še dodal Božič.


avtor: OK Sp. Savinjska-Aliansa
 
 
POŠLJI NOVICO