Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Zgornja Gorenjska - Mislinja 3:0

objavljeno dne: 19.04.2017

Načrt odbojkaric Zgornje Gorenjske pred tekmo je bil jasen. Osvojiti tri točke in pred zadnjo tekmo s Koprom z zmago potrditi obstanek v prvi ligi, kar bi bil za mlado ekipo izjemen uspeh. Načrt so izpolnile z odliko in zmagale s 3:0 (25:8, 25:15, 25:15 ).

Zabreznica- Dvorana Pod Stolom, Gledalcev: 70, sodnika: Atanasov (Kranj), Klinar (Žirovnica)

 

Zgornja Gorenjska: Avsenik, Tučen 4, Lužovec 5, Košak 5, Pogačar 9, Burja, Marzidovšek 9, Langus 4, Zorman 5, Humerca 12;

 

Mislinja: Manojlovič1, Kramer 8, Lužnik 3 , Penica 9, Lekše 5, Proševa 3, Gams 3;

 

Medtem ko so bile odbojkarice Zgornje Gorenjske pred obračunom z Mislinjo visoko motivirana in tudi v vlogi velikih favoritinj, so bile gostje, ki so v Zabreznico prispele z vsega sedmimi igralkami, že pred tekmo praktično obsojene na nov poraz. Varovanke Iztoka Kšele so vedele, da je obstanek v  prvi ligi zagotovljen, a so bile navkljub temu odločene, da se bodo od domačih navijačev v sezoni, ki se končuje poslovile z zmago. Od prvega začetnega udarca do zadnjega so delovale suvereno, v vseh elementih so povsem nadigrale gostje, razlika na parketu je bila očitna, zmaga in obstanek v prvi ligi pa povsem zaslužen. Trener Iztok Kšela je dal priložnost vsem desetim igralkam, vse so svojo nalogo izpolnile brezhibno in mladi ekipi z Gorenjske zagotovile nastopanje v družbi najboljših tudi v prihodnji sezoni, medtem ko se Mislinja po letu dni poslavlja.


avtor: Zoran Račič
foto: Zoran Račič
 
 
POŠLJI NOVICO