Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

VOLLEYBALLjubljana - GEN-I Volley 3:2

objavljeno dne: 19.04.2017

Odbojkarice VOLLEYBALLjubljane so v nabito polni dvorani Krim na Galjevici s 3:2 (-14, 22, 22, -21, 10) premagale novogoriški GEN-I Volley in izsilile še tretjo tekmo, ki bo odločala o tem, katera ekipa bo osvojila 3. mesto na letošnjem državnem prvenstvu.

ŠD Krim, gledalcev 195, sodnika Tomec (Novo mesto), Novak (Dvor).

 

VOLLEYBALLjubljana: Maček , Mijoč 15, Ferlinc 12, Čotar 1, Dolenc, Pavič, Crnjac,  Mihalinec 18, Janežič, Vrhovnik 12, Arnež 6, Vlepič 5, Flego 4

 

GEN-I Volley: Bavdaž T. 11, Marušič P. 7, Uršič, Bavdaž N. 5, Kolbl 16, Đukić, Velikonja Grbac 11, Marušič Š. 7, Simičič, Spačal 13, Vičič, Gubaš, Beguš

 

Novogoričanke so izkoristile začetno nervozo domače vrste in povedle s 4:0, ljubljanski trener Gregor Rozman pa je bil primoran vzeti prvi odmor. Tudi prekinitev ni zaustavila gostij, ki so na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo šestih točk. Po asu Teje Kolbl so Primorke povedle že z 11:3 ter na drugi tehnični odmor odšle pri rezultatu 16:9. Razlika se je po dobrem servisu Špele Marušič v nadaljevanju le še povečala (19:10), domači strateg je poizkušal še z drugim odmorom in z menjavami, a tudi to ni prekinilo naleta GEN-I Volleyja, ki je prepričljivo dobil niz s 25:14.

 

Tudi na začetku drugega niza so imele več pobude Novogoričanke, ki so hitro, tudi na račun napak domačih, prišle do vodstva s 5:2. Sledil je blok Maše Arnež, po katerem je na začetni udarec prišla Katja Mihalinec. Ljubljančanke so na ta račun prišle do preobrata in vodstva z 8:5. Bektašević je namesto Nike Bavdaž v igro poslal izkušeno Katarino Spačal.  Menjava je obrodila sadove, saj je Spačalova dosegla tri točke (9:8), po bloku Mijočevi in napakah Crnjačeve in Arneževe pa so gostje povedle z 11:9. Niz je prekinila Tjaša Vlepič z blokom, mlada ljubljanska odbojkarica pa je zatem dosegla še dva zaporedna asa. Po napaki Kolblove v napadu (13:11) je trener gostij posegel po odmoru, a so gostiteljice vseeno ostale v ospredju (16:13). Po seriji napak igralk VOLLEYBALLjubljane je bil izid na 17. točki znova poravnan. Po treh zaporednih točkah Katje Mihalinec, dveh z napadom in ene z blokom, je Bektašević vzel še en odmor (20:17). Končnica je pripadla varovankam Gregorja Rozmana, ki so si pri rezultatu 24:19 zagotovile prvo zaključno žogo, a nato izkoristile šele četrto za 25:22.

 

Po boljšem začetku gostij, dobrih servisih Polone Marušič in vodstvu s 3:0 v tretjem nizu, je z enako mero vrnila Mihalinčeva z dvema asoma. V nadaljevanju so si Ljubljančanke privoščile kar tri zaporedne napake in tekmicam omogočile, da so pobegnile na 7:3. A zatem so se domače vendarle zbrale, dosegle točke prek Ferlinčeve in Mijočeve v napadu, razlika pa se je stopila. Ekipi sta bili poravnani še na 12:12, nato pa Ljubljančanke niso izkoristile napadov, kar je nasprotnicam prineslo prednost dveh točk (14:12), nato pa je Maša Arnež z dvema asoma svoje moštvo zopet popeljala v ospredje (15:14). Na tehnični odmor so z minimalno prednostjo odšle gostje, ki so za novo točko izkoristile zmedo domačih v obrambi. Rozman je v igro poslal Crnjačevo, ki je nekoliko spremenila ritem igre, saj so po vodstvu Novogoričank z 18:14 Ljubljančanke, na račun dobre igre Leje Janežič v obrambi in uspešnih protinapadov Mihalinčeve in Ferlinčeve, zopet povedle (20:19). Ferlinčeva je dosegla še as za 22:20 ter Bektaševića prisilila v prekinitev. Po točki Spačalove je bila še enkrat v napadu uspešna Mihalinčeva (23:21), vrnila je Kolblova, Mihalinčeva pa je nato svoji ekipi prinesla tudi zaključno žogo. Po napaki Mirte Velikonja Grbac so domače slavile s 25:22.

 

V četrtem nizu so pobudo spet prevzele odbojkarice GEN-I Volleyja in povedle s 7:4. Delo so jim olajšale domače, ki so nekoliko slabše sprejemale začetne udarce, posledično pa tudi niso bile več prodorne v napadih. Obenem se je v bloku in napadu razigrala še Velikonja Grbac. Rozman je najprej Crnjačevo zamenjal s Flegovo, zatem pa v igro namesto Mihalinčeve poslal še Niko Čotar. Pri 9:4 se je odločil še za odmor, po katerem so njegove varovanke zaigrale precej bolje ter se po seriji dobrih začetnih udarcev Petre Vrhovnik in po napadih Ferlinčeve približale na 9:10. Gostujoči strateg je bil primoran v prekinitev, po njej pa so Primorke, na servis Polone Marušič, poskrbele za niz petih zaporednih točk, nov as Marušičeve in še šesta točka pa sta gostje popeljala na tehnični odmor (16:10). Novogoriška sprejemalka je vknjižila nov as, nato pa je za dve točki Ljubljančank poskrbela Vlepičeva, ki je v igro vstopila namesto Arneževe. Zbranost gostij je nekoliko popustila, domače so se približale na 14:18, nato pa si zopet privoščile dve napaki, Rozman pa je bil tako pri zaostanku s 14:20 primoran vzeti odmor. Prekinitev ni zmedla Špele Marušič, ki je dosegla as za 21:14, svoje je v napadu dodala še Kolblova (22:15). Ko je že kazalo, da je niz odločen, so Novogoričanke začele grešiti, hkrati pa so Ljubljančanke z borbeno igro v obrambi uspele priti do znižanja na 21:23. Spačalova je svoji ekipi prinesla zaključno žogo, ki sta jo z blokom Mijočevi potrdili Velikonja Grbac in Polona Marušič.

 

Odločilni niz so z napadom Spačalove in blokom Velikonje Grbac z vodstvom z 2:1 odprle Primorke, po nekaj zmede v obeh vrstah in po asu Arneževe pa so s 5:3 povedle Ljubljančanke. Bektašević je iz igre potegnil Spačalovo, vstopila je Bavdaževa. Po dolgi izmenjavi napadov in obramb so gostje naredile napako v napadu (6:3), gostujoči strateg pa je v igrišče znova poslal Spačalovo. Po bloku in asu Velikonje Grbac ter uspešnem napadu Spačalove je bil izid izenačen na 7:7. Blok Ferlinčeve je v vodstvo popeljal domače. V novogoriški vrsti je točke še naprej nizala Spačalova, v ljubljanski Mihalinčeva (10:8). Sledila sta as Ferlinčeve in napaka Špele Marušič (12:8). Po odmoru na zahtevo gostujočega trenerja je Ferlinčeva servis poslala izven igrišča, a je njeno napako z napadom popravila Mihalinčeva, blok Kolblovi je dodala Mijočeva (14:9). Tekmo je z napako na začetnem udarcu zaključila Teja Bavdaž.


avtor: VOLLEYBALLjubljana
foto: VOLLEYBALLjubljana
 
 
POŠLJI NOVICO