Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Calcit Volleyball - Nova KBM Branik 0:3

objavljeno dne: 18.04.2017

Odbojkarice Nove KBM Branika so na drugi tekmi finala državnega prvenstva, s 3:0 (-18, -23, -22) v gosteh premagale Calcit Volleyball in za osvojitev naslova državnih prvakinj zdaj potrebujejo le še zmago. Tretja tekma bo v petek, 21. aprila.

Športna dvorana Tivoli, gledalcev 400, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Markelj (Bled).

 

Calcit Volleyball: Grudina 7, Božič 1, Mihevc 5, Blažič 11, Pahor, Igličar 10, Zaplotnik 1, Zatkovič, M. Jerala, Turk, Koleva 14, Van de Vyver 4.

 

Nova KBM Branik: Mlakar 18, Blagne 2, Košenina, Kaučič 8, Vovk, Najdič 3, Milosavljević, Planinšec 9, Sobočan 11, A. Jerala, Pintar 1, Koskelo.

 

Minuli petek so Mariborčanke še šestič v letošnji sezoni premagale Ljubljančanke, z zmago pa so bile korak bližje svoji štirinajsti lovoriki v državnem prvenstvu. Do končnega uspeha so potrebovale še dve zmagi, do prve so prišle danes, ko so še drugič zaporedoma še vedno aktualne državne prvakinje premagale brez izgubljenega niza. Do naslova državnih prvakinj bo Nova KBM Branik skušala priti že v petek v dvorani Lukna.

 

Za razliko od prve finalne tekme končnice v Mariboru so Ljubljančanke danes dvoboj začele bolj zbrano, tudi bolj odločno, vendar so po točki Sare Najdič, ki se je odlično znašla na mreži, ob prvem tehničnem odmoru zaostajale za dve točki. Razigrana Slavina Koleva je držala korak z gostjami, Tina Grudina pa je po začetnem vodstvu z 2:0 domačinke drugič na tekmi popeljala v vodstvo (11:10). Ljubljančanke so vodile tudi še s 15:14, vendar so Mariborčanke izkoristile njihovo nepazljivost, tudi padec zbranosti na sprejemu, ter jim po uspešnem napadu Ize Mlakar pobegnile na plus štiri (20:16). Po novem uspešnem servisu Najdičeve in še enem napadu Mlakarjeve pa je bil uvodni niz odločen. Na semaforju je bilo že 22:16 za Novo KBM Branik, niz pa je zaključila Mlakarjeva.

 

Mariborčanke so drugi niz nadaljevale podobno, kot so končale uvodnega, z boljšim servisom in igro v bloku v povezavi v obrambi so prišle do vodstva s 5:1, tudi po polminutnem odmoru domačega trenerja Nicole Negra so Ljubljančanke zaostajale za štiri točke ob prvem tehničnem odmoru. Po prvem tehničnem odmoru so kalcitovke zaigrale bolj odločno in s točko Pie Blažič izid na 11. točki izenačile, toda kaj kmalu so bile spet ob svojem trenerju, saj so Mariborčanke dosegle tri zaporedne točke, s tremi točkami prednosti pa so tudi odšle na drugi tehnični odmor. Najbolj razpoložena igralke tekme, Mlakarjeva, je poskrbela, da so bankirke domačinkam pobegnile na 18:13, prednosti pa niso zapravile, čeprav so izkoristile šele peto zaključno žogo. Uspešna je bila Ela Pintar, ki je tik pred tem zamenjala Sašo Planinšec.

 

Tudi začetek tretjega niza je pripadel gostujoči ekipi, ki je naredila manj lastnih napak, v napadu pa je imela več razpoloženih igralk. Bolj prodoren je bil tudi njihov servis, kar jim je prineslo vodstvo s 5:2, toda z asom Katje Mihevc so jih domačinke na peti točki že ulovile, z uspešnima napadoma Blažičeve in Tine Grudine pa na prvi tehnični odmor odšle z dvema točkama prednosti. Igličarjeva je z asom prednost svoje ekipe povečala na tri točke (9:6), toda z delnim izidom 4:0 so po točki Mlakarjeve gostje spet vodile (10:9). Za nameček se je pri izidu 11:10 za gostje levi gleženj poškodovala domača organizatorka igre Ilka van de Vyver, ki je morala zapustiti igrišče. Domačinke so nato še vodile s 13:11, toda ob drugem tehničnem odmoru so zaostajale za dve točki, nato po bloku mariborske ekipe že za štiri (15:19). Mariborčanke visoke prednosti niso več zapravile, do sedme zmage v nizu v dvobojih s Calcitom Volleyballom pa so prišle po napaki Slavine Koleve.

 

 

Meta Jerala, prosta igralka Calcit Volleyballa: "Na žalost nihče ne ve, koliko so Mariborčanke boljše od nas, ker me še nismo prikazale igre, ki jo znamo igrati. Ampak očitno je, da ne zdržimo v pravem ritmu igre, nekaj časa smo enakovredne Mariborčankam, potem pa naredimo napake v sistemu, da pride do neposrednih napak, asov, avtov ... Težko je na ta način potem priti do zmage, ker samim sebi delamo škodo. Res je, ni še vsega konec, igra se na tri zmage, toda letos svoje prave igre v dvobojih z Novo KBM Branikom še nismo prikazale."
 
 

Sara Najdič, organizatorka igre Nove KBM Branika: "Pomembno je, da smo skozi vso tekmo me tiste, ki vodimo igro in dokler smo tega sposobne, dokler me vodimo igro, je tekma v naših rokah in jo me vodimo do konca. Med tekmo je sicer prišlo do manjšega padca zbranosti, vendar smo to hitro odpravile. Moram reči, da smo telesno in psihično zelo dobro pripravljene, zaupamo vase in to se vidi na igrišču. Zavedamo se, da moramo priti do še enega zmage, Calcit je vedno neugoden nasprotnik, vendar verjamemo vase, skušale bomo še popraviti določene stvari in priti do naslova državnih prvakinj."


avtor: OZS/Miha Štamcar
 
 
POŠLJI NOVICO