Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Črnuče ACH I in Ankaran Hrvatini v 1. DOL

objavljeno dne: 18.04.2017

V državnem prvenstvu potekajo finalne tekme, čakamo še na zaključek zelene skupine 1. DOL pri ženskah, medtem ko je tekmovanje v 2. DOL in 3. DOL končano. Znano je tudi že, katere ekipe so si že pridobile pravico do nastopanja v višjih ligah in katere so izpadle v nižje lige.

Od prvoligaške druščine se poslavljata dva koroška kluba, pri moških Fužinar Sij Metal Ravne, pri ženskah ŽOK Mislinja. SIP Šempetru, ki je igral dodatne kvalifikacije z GO Volleyjem, je uspelo ostati v 1. DOL, pravico do nastopanja v prvi državni ligi pa sta si z zmago v 2. DOL zagotovili ekipi Črnuče ACH I pri moških in Ankaran Hrvatini pri ženskah.

 

Pri moških sta si pravico do nastopanja v 2. DOL za moške zagotovili ekipi Mislinja in MOK Kočevje, v 3. DOL sta izpadli ekipi ŠD Braslovče in Ljubljana Volley. V drugoligaški druščini bomo prihodnjo sezono lahko spremljali tudi dve ženski ekipi, KLS Ljubno in Piran, poslavljata se ekipi Benedikt in Kajuh Šoštanj.

 

V Piranu so bili uvrstitve v 2. DOL zelo veseli. Pirančanke so namreč z  enajstimi točkami prednosti osvojile prvo mesto v 3. DOL zahod.  “Dekleta so z zavzetim delom pripravila presenečenje in s svojim uspehom predčasno izpolnila cilje štiriletnega programa. Zavedamo se večjih obveznosti, ki nas čakajo v naslednji tekmovalni sezoni, zato bomo naredili vse, da bomo omogočili boljše finančne in organizacijske pogoje,” je dejal predsednik kluba Bogdan Pajek. Trener Goran Jovičić pa ga je dopolnil: “Uspeh je plod načrtnega ekipnega dela. Vse igralke so začele igrati odbojko v našem društvu in tudi zato se počutimo kot družina. Prepričan sem, da bomo tudi v 2. DOL pokazali talent in ekipno kakovost. Sploh, ker so klubski uspeh dopolnile tudi naše kadetinje z uvrstitvijo v A ligo državnega prvenstva.”

 

Za Piran so v letošnji sezoni igrale: Sanja Bečaj, Amedea Benussi, Sabrina Calcina, Neža Fajt Fišter, Lavinia Hočevar, Vanja Jeftenić, Kristina Kleva, Alenka Kološa, Nika Leskovar, Sabina Marancina, Deizy Memić, Lana Pavlovič, Helena Škerjanc, Eva Susman in Lea Šorgo.


avtor: OZS
foto: ŠD Piran
 
 
POŠLJI NOVICO