Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Kadeti v Italiji do 5. mesta

objavljeno dne: 17.04.2017

Slovenski kadetski reprezentanci sta nastopili na močnem mednarodnem turnirju v italijanskem Pordenoneju. Naši fantje so v konkurenci 24 ekip iz vse Evrope osvojili 5. mesto, dekletom pa se v konkurenci 32 ekip tokrat ni uspelo uvrstiti med najboljše.

Mladi slovenski odbojkarji so za uvod v turnir v Pordenoneju, s 3:0, premagali belgijski Haasrode Leuven, nato pa so morali na drugi tekmi v skupini C, z 0:3, priznati premoč italijanskemu Segratu. Izkupiček je zadostoval za 2. mesto v skupini in uvrstitev v nadaljnje boje.

 

V teh so bili Slovenci, s 3:1 v nizih, najprej boljši od avstrijskega Badna, zatem pa so bili od naše izbrane vrste, s 3:0, boljši vrstniki iz italijanske Pallavollo Padove. Zmaga s 3:0 nad hrvaško VC Rijeko na tretji tekmi je našim odbojkarjem prinesla uvrstitev med najboljšo osmerico. Fantje so nato turnir zaključili s prepričljivo zmago nad italijanskim moštvom Pallavolo Anderlini iz Modene (3:0) in se v konkurenci 24 ekip iz vse Evrope veselili končnega 5. mesta. V Pordenoneju je ekipo zaradi odsotnosti selektorja Petra Možiča vodil njegov pomočnik Mitja Trglec.

 

Za slovensko reprezentanco so nastopili: Tilen Pušnik, Anže Borin, Martin Valenčič, Erik Kodrič, Žiga Kumer, Teo Podobnik, Žiga Mori, Matevž Pušnik, Matic Rojnik, Jakob Kavčič, Rok Možič, Črt Bošnjak, Aljoša Kafol.

 

Slovenske odbojkarice so tekmovanje, na katerem je nastopilo 32 ekip, začele s porazom. Na prvi tekmi so morale namreč, z 2:1, priznati premoč belgijskemu moštvu Haasroden Leuven. V nadaljevanju so s 3:0 premagale italijanski ASD Torriano, na tretji tekmi pa so bile od naše izbrane vrste, z 2:1 v nizih, uspešnejše odbojkarice italijanske ekipe Pallavollo Meduna.

 

Varovanke Jožeta Časarja so v skupini C tako osvojile tretje mesto in se v drugem delu turnirja najprej pomerile z reprezentanco Izraela. Naše odbojkarice so bile boljše s 3:0, a so morale nato že v naslednjem obračunu priznati premoč še eni italijanski ekipi, Argentariu (0:3). Naša dekleta so tako zaključila s tekmovanjem in v konkurenci 32 ekip osvojile 22. do 27. mesto. Zmage na turnirju so se na koncu veselile odbojkarice Bassano Volleyja, ki so v italijanskem finalu, s 3:2, odpravile Liu Jo Modeno.  

 

Za slovensko izbrano vrsto so igrale: Lorena Lorber Fijok, Lena Pučnik, Tonka Pučnik, Nuša Trlep, Brina Bračko, Rena Krstič, Karin Pavič, Pia Bernjak, Maja Jovanovič, Urša Uršič, Naja Kukman, Žana Zdovc Šporar, Žana Račnik.


avtor: OZS
foto: OZS/ Marjana Zdovc Šporer
 
 
POŠLJI NOVICO