Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

GEN-I Volley – VOLLEYBALLjubljana 3:2

objavljeno dne: 15.04.2017

Odbojkarice GEN-I Volleya so na prvi tekmi v boju za 3. mesto na državnem prvenstvu z rezultatom 3:2 (16:25, 25:19, 18:25, 25:18, 15:9) premagale ekipo VOLLEYBALLjubljana.

Mestna dvorana Nova Gorica, 15. april 2017, gledalcev 80, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Markelj (Bled).

 

GEN-I Volley: Bavdaž T. (21), Marušič P. (8), Bavdaž N. (6), Kolbl (7), Đukić (9), Velikonja Grbac (1), Marušič Š. (1), Spačal (7), Vičič, Gubaš (1), Simčič, Beguš

 

VOLLEYBALLjubljana: Maček, Mijoč (10), Ferlinc (14), Čotar, Dolenc, Pavič, Crnjac (5), Mihalinec (16), Janežič, Vrhovnik (15), Arnež (7), Vlepič, Flego

 

Prvi niz na prvi tekmi v boju za 3. mesto so bolje začele Ljubljančanke. Trener domačega GEN-I Volleya je napad gostij poskušal zaustaviti s time outi ter z menjavami – v igri je Mirto Velikonja Grbac zamenjala Sara Đukić, Tejo Kolbl pa Leja Gubaš, vendar ni zadostovalo za preobrat. Ekipa VOLLEYBALLjubljana je z asom zaključila prvi niz in nasprotnice pustila na šestnajsti točki.

 

Začetek drugega niza je bil izenačen vse do desete točke, ko so po zaslugi odličnih servisov in asa Teje Bavdaž domače GEN-I-jevke povedle s prednostjo štirih točk in igro prevzele v svoje roke ter osvojile drugi niz.

 

Tretji niz se je pričel z dvema zaporednima asoma Marine Cernjac. GEN-I Volley je rezultat kmalu izenačil in dekleta so povedla s prednostjo štirih točk (10:6). Gostujoči trener je posegel po minuti odmora in zaustavil nalet domačink. V napadu je bila neustavljiva Katja Mihalinec in svoji ekipi priborila štiri zaporedne točke. Petra Vrhovnik je z začetnimi udarci povzročila nemalo težav sprejemalkam GEN-I Volleya in pri dvanajsti točki se je igra obrnila v prid gostij. Povedle so z rezultatom 16:13 in nato 23:15 ter osvojile tretji niz.

 

Podobno kot v drugem nizu, smo tudi v četrtem nizu bili priča zelo izenačeni in borbeni igri. Pri domačem GEN-I Volleyu je Niko Bavdaž zamenjala kapetanka domače ekipe Katarina Spačal, ki je ekipi dvignila samozavest. GEN-I-jevke so niz zaključile z dvema zaporednima asoma Teje Bavdaž in izenačile rezultat na 2:2 v nizih.

 

GEN-I Volley je prepričljivo osvojil peti niz in dekleta so domov pripeljala prvo zmago v boju za 3. mesto.

 

 


avtor: OK GEN-I Volley
foto: OK GEN-I Volley
 
 
POŠLJI NOVICO