Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Nova KBM Branik - Calcit Volleyball 3:0

objavljeno dne: 14.04.2017

Odbojkarice Nove KBM Branik so dobile prvi obračun finala državnega prvenstva. V dvorani Lukna so bile od Calcit Volleyballa boljše s 3:0 (12, 20, 21). Druga tekma bo v torek, 18. aprila, v Ljubljani.

Dvorana Lukna, gledalcev 800, sodnika: Valentar (Prevalje), Skudnik (Mežica).

 

Nova KBM Branik: Mlakar 15, Blagne 7, Košenina, Kaučič 6, Vovk, Najdič 1, Milosavljević, Planinšec 7, Sobočan 15, Jerala, Pintar, Koskelo.  

 

Calcit Volleyball: Grudina 4, Božič, Mihevc 1, Blažič 2, Pahor, Igličar 16, Zaplotnik, Zatkovič, Jerala, Turk, Koleva 16, Van de Vyver 1.

 

Mariborčanke so od prve minute zaigrale zbrano in odločno in povedle 6:2, štiri točke prednosti pa so imele tudi ob prvem tehničnem odmoru. Pri vodstvu 10:7 so začele stopnjevati ritem igre, v obrambi so bile zelo zanesljive, v napadu pa učinkovite. Izkazali sta se zlasti Iza Mlakar in Anita Sobočan, ki sta kar tekmovali, katera bo dosegla več točk. Štajerke so osvojile kar osem točk zapored in povišale vodstvo na 18:7. Tudi v nadaljevanju niso popuščale, še naprej so imele pobudo na igrišču in lomile opor tekmic. Te so imele veliko težav s sprejemom in tudi v napadu je njihova igra šepala, tako da so le tu in tam dosegale točke in brez pravega odpora izgubile niz.

 

Državne prvakinje so v drugem nizu izboljšale igro. S točkami Slavine Koleve so povedle 5:3, ki pa ni trajalo dolgo. Nika Blagne in Saša Planinšec sta poskrbeli za zasuk z vodstvom 16:12. Toda gostje se niso predale, ob Kolevi je točke zanje začela dosegati še Urška Igličar in prednost Štajerk je splahnela na točko (20:19). Ko je kazalo, da bodo gostje rezultat izenačile, so sin privoščila nekaj napak, ki so jih mariborske odbojkarice v ključnih trenutkih kaznovale in osvojile še drugi niz.

 

Tudi v uvodnih minutah tretjega niza je igra potekala po notah mariborske vrste. Ta je s točkami razpoložene Mlakarjeve povedla 13:8, toda Igličarjeva in Koleva sta z uspešnimi napadi poskrbeli, da se je ljubljanska ekipa mariborski približala na točko (15:14). V nadaljevanju so gostje nekaj časa še držale korak z gostiteljicami, v končnici pa sta Mlakarjeva in Anita Sobočan z uspešnimi napadi zapečatile usodo Ljubljančank.

 

"Serijo finalnih tekem smo začeli z zmago, kar je zelo pomembno. Naša igra ni bila takšna, kakršno zmoremo, a tudi tekmice niso igrale najbolje. Upam, da se bo zmagovita serija proti Calcitu nadaljevala in da bomo uspešne tudi na drugi tekmi v Ljubljani," je pojasnila Anita Sobočan. "Prikazale smo slabo igro, še zlasti v prvem nizu. Napak je bilo preveč. V drugem in tretjem nizu je bila igra boljša, a preslaba, da bi lahko presenetile mariborsko vrsto," je razložila Urška Igličar.


avtor: Zmago Gomzi
foto: Klemen Brumec
 
 
POŠLJI NOVICO