Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Danes se začenja boj za prvaka

objavljeno dne: 13.04.2017

S prvo finalno tekmo med ekipama ACH Volley Ljubljana in Calcit Volleyball se začenja boj za naslov državnega prvaka. Dekleta bodo prvi finalni obračun odigrala jutri v Mariboru, prvi tekmi za tretje mesto bosta v soboto v Kranju in v Novi Gorici.

Finale med Ljubljančani in Kamničani bomo spremljali že tretje leto zapored, tako lani kot predlani so bili uspešnejši odbojkarji ACH Volleyja, ki bodo lovili še štirinajsto državno lovoriko, sicer pa trinajsto zapored. Calcit Volleyball se je zadnjega od treh zaporednih naslovov veselil v sezoni 2002/03, leto zatem je bil v državnem prvenstvu najboljši Šoštanj, v sezoni 2004/05 pa se je začela prevlada ACH Volleyja, takrat še ekipe Autocommerce Bled.

 

Pri ženskah so največ lovorik z državnih prvenstev zbrale odbojkarice Nove KBM Branika, ki bodo, prav tako kot ACH Volley, lovile še svoj štirinajsti naslov. V zadnjih dveh sezonah je bil najboljši Calcit Volleyball, ki se bo potegoval za tretji zaporedni, skupno pa četrti naslov.

 

Prva finalna tekma za moške bo danes, v Ljubljani, drugo bomo lahko spremljali v ponedeljek v Kamniku, tretjo pa v četrtek, 20. aprila v Ljubljani. Vse tekme se bodo začele ob 18. uri. Morebitna četrta tekma bo 24. aprila v Kamniku, peta pa v četrtek, 27. aprila v Ljubljani.

 

Pri dekletih se bodo odbojkarice prvič srečale jutri, v Mariboru, druga tekma bo v torek, 18. aprila, v Ljubljani, tretja pa v petek, 21. aprila, v Mariboru. Tudi vsa ženska finala bodo ob 18. uri. Morebitno četrto tekmo bo moč spremljati v torek, 25. aprila v Ljubljani, peto pa v petek, 28. aprila v Mariboru.

 

Za 3. mesto se bosta pri odbojkarjih pomerila Triglav Kranj in Hoče, pri odbojkaricah GEN-I Volley in VOLLEYBALLjubljana. Prvi tekmi bosta v soboto v Kranju in v Novi Gorici, drugi v sredo v Hočah in Ljubljani, morebitni tretji pa v soboto, 22. aprila, v Kranju in Novi Gorici.


avtor: OZS
foto: CEV
 
 
POŠLJI NOVICO