Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

V polfinalu najboljše Šempetranke in Rogožanke

objavljeno dne: 10.04.2017

Državno prvenstvo v mali odbojki SKUPINA HSE se bliža koncu. V soboto so bili na sporedu le še turnirji za mesta za deklice in oba polfinala. V polnih dvoranah smo lahko spremljali odlične predstave, ki so na noge večkrat dvignile odbojkarske navdušence.

Na prvem polfinalnem turnirju v Braslovčah so prvo mesto z zmagama z 2:0 in 2:1 proti ekipama Kema Puconci in Braslovče I osvojile odbojkarice SIP Šempetra. V boj za kolajne se podajajo tudi mlade Braslovčanke, ki so na odločilni tekmi z 2:1 premagale Slovenjgradčanke.

 

Na turnirju v Stranjah pri Kamniku smo prav tako spremljali napete obračune. Ekipa Formis mala I je bila najuspešnejša, saj je najprej z 2:0 premagala Calcit Volleyball I, nato pa z 2:1 še Novo KBM Branik I. Mariborčanke so bile na peti, odločilni tekmi, z 2:1, boljše od ekipe Vital Ljubljana I.

 

Vse štiri ekipe deklic, ki so napredovale v veliki finale, se bodo naslednjič srečale v soboto, 13. maja, ekipe Kema Puconci, Kostmann Sl. Gradec, Vital Ljubljana I in Calcit Volleyball I pa se bodo ta dan, ko bodo potekali tudi zadnji turnirji za mesta, borile za 5. mesto.

 

Pri dečkih na finalni turnir čakajo ekipe KekoOprema Žužemberk, Salonit Anhovo, Maribor mala in Calcit Volleyball.

 

Velja še omeniti, da so se na turnirjih za Državno prvenstvo v mali odbojki SKUPINA HSE odvijale tudi aktivnosti v sklopu Dneva čistega športa, Play True Day, s čimer so se mlade odbojkarice pridružile boju proti prepovedanim sredstvom oz. dopingu v športu.


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO