Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Kadeti in kadetinje že v polfinalih

objavljeno dne: 20.03.2017

Pred kadeti in kadetinjami je v A ligah državnega prvenstva le še en krog, zato je bolj ali manj že znano, katere ekipe se bodo uvrstile v polfinale državnega prvenstva, med osmerici moštev, ki se bodo v letošnjem prvenstvu borila za najvišja mesta.

Na vzhodu so si napredovanje že zagotovile ekipe Nova KBM Branik I in Prevalje ter Sp. Savinjska-SIP in Swatycomet Zreče. Mariborčanke so doslej še edine brez poraza, ostale tri ekipe pa so vknjižile po sedem zmag in en poraz.

 

Ekipe Formis, ŽOK Sobota, Kema Puconci, Nova KBM Branik II, Kostmann Sl. Gradec, Kajuh Šoštanj, Braslovče in Mozirje se na vzhodu v boj za najvišja mesta ne morejo več vmešati. Na zahodu se je uvrstitev v polfinale izmuznila POK Krškemu, ŽOK Škofji Loki in Calcit Volleyballu ter Neptunu Kanalu, GEN-I Volleyju in Piranu.

 

Odbojkarice ekip Mladi Jesenice in UOK Ljubljana so prav tako na dobri poti k uvrstitvi v polfinale. V skupini B na zahodu imata možnosti za napredovanje še Krim-Pirnar doors in Ankaran Hrvatini, v skupini A pa ŽOK Triglavu Kranju I kaže nekoliko bolje od ATK Grosuplja.

 

V sedmih skupinah B lig prvo mesto zasedajo Olimp Ljubljana, Luka Koper, Vital Ljubljana, Olimp Ljubljana I, Turbina, Formis II in ŽOK Mislinja, drugo pa VOLLEYBALLjubljana, Logatec, Šentvid-Ljubljana, ŽOK Domžale, ŽOK Ljutomer, Nova KBM Branik II in KLS Ljubno.

 

Pri kadetih so na vzhodu največ znanja pokazali mladi odbojkarji SIP Šempetra, ki na desetih srečanjih še niso izgubili, podoben izkupiček, sedem zmag in le en poraz ima na zahodu ekipa ŠD Brezovica. Na vzhodu se krog pred koncem napredovanja med najboljših osem že lahko veselijo Hoče in Maribor, blizu preboju v polfinale je tudi Fužinar Metal Ravne, ki ga lahko ogrozi še Mislinja, medtem ko so ŠD Braslovče izpadle iz boja za odličja. Na zahodu se uvrstitve na polfinalni turnir že lahko veselita Triglav Kranj in Krka, v dobrem položaju je tudi KekoOprema Žužemberk, saj bi morale Črnuče ACH I dobiti obe tekmi in pri tem premagati vodilno Brezovico.

 

V treh skupinah B lige gre najbolje Panviti Pomgrad, Salonitu Anhovo in Ljubljana Volleyju, Bistrica, Calcit Volleyball in Kostanjevica na Krki pa so krog pred koncem tekmovanja na drugem mestu.


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO