Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Štiri ekipe deklic že v polfinalu DP

objavljeno dne: 20.03.2017

Državno prvenstvo v mali odbojka SKUPINA HSE se je minulo soboto nadaljevalo s tekmami 2. kroga finalnega dela, potekal je tudi že prvi krog repasaža finala, prav tako pa so se mlade odbojkarice med seboj merile na turnirjih za mesta.

Na četrtfinalnih turnirjih v Šempetru in v Stranjah pri Kamniku smo bili priča napetim obračunom, na katerih so se deklice borile za vsako točko, od desetih tekem pa so se le tri končale že po dveh nizih, medtem ko smo na ostalih srečanjih spremljali po tri nize.

 

Najbolj prepričljive so bile znova odbojkarice iz ekipe Vital Ljubljana I, ki so z 2:0 odpravile tako Galeb grup Robotino kot ekipo DOORS, ki bosta odslej nastopala v repasažu in se veselile uvrstitve v polfinale, med osem najboljših ekip v Sloveniji. Dobro izhodišče v polfinalu bodo imele tudi igralke SIP Šempetra, ki so z 2:1 premagale vrstnice iz ekip Nova KBM Branik in Formis mala I, ki bodo tako morale v repasaž. Neposredno v četrtfinale sta se namreč uvrstili še ekipi Braslovče I in Calcit Volleyball II.

 

V 1. krogu repasaža so bile uspešne ekipe Kostmann Sl. Gradec, Kema Puconci, Mladi Jesenice I in ŽOK Šentvid I, od boja za najvišja mesta pa so se poslovile ekipe Prevalje, STK Zoja, Luka Koper in ŽOK Šentvid I.

 

V okviru Državnega prvenstva v mali odbojka skupina HSE, ki se bo nadaljevalo 25. marca, se je odvijalo tudi 12 turnirjev za mesta, na katerih je nastopilo 43 ekip.


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO