Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Pokeršnik in Boženk zmagovalca Kranjske Gore

objavljeno dne: 19.03.2017

Slovenska odbojkarja Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk sta na turnirju evropske serije v odbojki na snegu pokorila vso konkurenco in se veselila zmage na domačem turnirju v Kranjski Gori. Slovenca sta bila v finalu boljša od Čehov Roberta in Davida Kufe.

Potem, ko sta morala Slovenca po porazu proti Poljakoma Piotru Groszeku in Tomaszu Cwiertnii v 2. krogu v repasaž, sta na poti proti finalu najprej z 2:1 (4, -8, 4) odpravila Slovenca Tomislava Šmuca in Jerneja Potočnika, zatem sta bila z 11:5 in 11:5 boljša še od Madžarov Izaka Soosa in Arturja Hajosa, danes pa sta z 11:9 in 11:7 slavila nad Nemcema Florianom Schweikartom in Simonom Kuzlerjem. V nadaljevanju sta se z zmago z 11:8, 9:11 in 11:8 za poraz oddolžila še Groszeku in Cwiertnii ter se veselila uvrstitve v polfinale.

 

V boju za nastop v finalu sta Pokeršnik in Boženk z 2:1 (8, -7, 8) premagala še favorizirana Avstrijca Floriana Schnetzerja in Helmuta Moserja, v finalu pa sta bila prepričljivo, s 3:0 (11:6, 11:7, 11:8), boljša od Čehov Roberta in Davida Kufe. »Po malenkost slabšem včerajšnjem dnevu sva si zadala, da danes odigrava na najvišji možni ravni. Ker sva včeraj že izgubila, sva vedela, da morava danes zmagati vse tekme, saj druge priložnosti ne bova več dobila. Na srečo nama je brez večjih težav uspelo priti prav do konca in te zmage sva res vesela. Najlepše je igrati in tudi zmagati doma. Vse pohvale tudi Odbojkarski zvezi Slovenije in organizatorjem za zares dobro organiziran dogodek,« je neposredno po zmagi dejal Tadej Boženk.

Druga slovenska predstavnika, Jernej Vrhunc in Denis Robida, ki sta prvi dan turnirja navdušila s tremi zmagami, sta morala danes najprej priznati premoč Schnetzerju in Moserju, ki sta bila uspešnejša z 11:8 in 11:6, uvrstitev v polfinale pa sta jima z zmago z 12:10, 12:14 in 11:6 preprečila brata Kufa. Vrhunc in Robida sta tako osvojila 5. mesto, prav tako kot tudi slovenske predstavnice v ženski konkurenci, Bernarda Baron in Tina Bukovec ter Klara Omovšek in Tjaša Žagar.

 

Baronova in Bukovčeva sta bili za uvod v drugi dan turnirja z 11:7 in 11:4 boljši od Madžark Andree Kovascove in Suzane Vercsegove, nato pa sta morali z 11:4 in 11:8 priznati premoč nemški navezi Tiana Nicolaus in Anika Wucherer. Omovškova in Žagarjeva nista bili kos Poljakinjama Marti Swiechowski in Magdaleni Zochowski, ki sta bili uspešnejši z 11:9 in 11:3. »Žal nama je, da se nama ni uspelo prebiti skozi repasaž. Konkurenca je bila zelo močna, tukaj so bile ekipe iz devetih držav in lahko rečem, da je bil to doslej najmočnejši turnir. Škoda, ker nama danes proti Poljakinjama ni uspelo, še posebej, ker sva imeli priložnost igrati pred domačimi gledalci, ki ti s spodbujanjem dajo še dodatno energijo,« je po nastopu v Kranjski Gori dejala Klara Omovšek.

 

Na turnirju v Kranjski Gori, kjer sta pri dekletih slavili Čehinji Anna Dostalova in Michaela Knoblochova, pri fantih pa naša predstavnika, je nastopilo 30 dvojic iz devetih držav, ki se bodo med seboj znova pomerile že čez teden dni, ko bo turnir evropske serije gostil avstrijski Wagrain. Prihodnje leto pa bomo najboljše evropske odbojkarje na snegu znova lahko spremljali v Sloveniji. »Mislim, da smo vsi skupaj lahko upravičeno zadovoljni z dogajanjem v teh treh dneh. Kar je za nas še posebej pomembno je to, da sta tako glavni sponzor turnirja kot lokalna turistična zveza zelo zadovoljna s tem dogodkom in da že zdaj kujemo načrte za prihodnje leto. Poizkušali si bomo izboriti še nekoliko ugodnejši, bolj zgoden termin turnirja, v vsakem primeru pa bomo odbojko na snegu tudi prihodnje leto lahko spremljali v Kranjski Gori,« je po koncu dogajanja dejal predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret.


avtor: OZS
foto: OZS/Chaka2
 
 
POŠLJI NOVICO