Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Dve slovenski ekipi le še korak od polfinala

objavljeno dne: 18.03.2017

Slovenska odbojkarja Jernej Vrhunc in Denis Robida sta na turnirju evropske serije v odbojki na snegu v Kranjski Gori le še korak oddaljena od polfinala, ena zmaga pa od uvrstitve med štiri najboljše ekipe loči tudi Klaro Omovšek in Tjašo Žagar.

Slovenska odbojkarja, ki v konkurenci 20 ekip iz devetih držav nastopata kot osemnajsta nosilca, sta v prvem krogu turnirja 2017 CEV Snow Volleyball Kranjska Gora powered by Sberbank z 2:1 (9:11, 11:6, 11:7) odpravila Avstrijca Stefana Rieglerja in Arwina Kopscharja, v drugem krogu pa sta presenetila drugopostavljena Čeha Roberta in Davida Kufo, ki sta ju prav tako premagala z 2:1 (9:11, 16:14, 11:9). V tretjem krogu sta morala našima fantoma premoč priznati še Madžara Izak Soos in Artur Hajos, ki sta klonila z 11:8 in 11:7.

 

»Mislim, da sva z Denisom danes res odigrala tri dobre tekme. Tako v prvem kot v drugem krogu turnirja sva do zmage prišla šele po treh nizih, tudi proti favoriziranima Čehoma. Proti Madžaroma je bilo morda še najlažje igrati. Vesel sem, da se nama je posrečilo priti tako daleč in jutrišnjega dne se že zelo veseliva,« je po prvem dnevu turnirja dejal Jernej Vrhunc.

 

Vrhunc in Robida se bosta za nastop v polfinalu pomerila s tretjima nosilcema, Avstrijcema Florianom Schnetzerjem in Helmutom Moserjem. Tekma na Snežni plaži v Kranjski Gori se bo začela jutri, ob 9.15. uri.

 

Klaro Omovšek in Tjašo Žagar obračun tretjega kroga proti Slovakinjama Silvii Poszmikovi in Evi Elekovi čaka ob 13.35. Naši dekleti sta bili v prvem krogu turnirja prosti, v drugem pa sta prepričljivo, z 11:4 in 11:6, premagali Madžarki Andreo Kovacsovo in Suzano Vercsegovo.

 

Možnosti za preboj med najboljše ekipe sta ohranila še Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk, ki se bosta za nastop v četrtfinalu v repasažu pomerila z Nemcema Schweikartom in Kulzerjem, Bernarda Baron in Tina Bukovec, ki prav tako nastopata v repasažu, pa bosta zaigrali proti že omenjenima Madžarkama Kovacsovi in Vercsegovi.

 

Preostali slovenski predstavniki, Gašper Plahutnik in Aleksander Tepić, Jernej Potočnik in Tomislav Šmuc, Goran in Silvester Cestnik, Filip Zupančič in Simon Košir, Matevž Ledinek in Matija Primec,  Klemen Mesesnel in Blaž Dolenc ter Tia Grgičević in Marjeta Grbec so s tekmovanjem zaključili.

 

Finalni obračun za dekleta bo na sporedu ob 13.20 uri, moški finale pa se bo začel ob 14. uri.


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO