Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Nova KBM Branik - VOLLEYBALLjubljana 3:0

objavljeno dne: 17.03.2017

Odbojkarice Nove KBM Branika so na drugi polfinalni tekmi finalnega turnirja Pokala Slovenije ekipo VOLLEYBALLjubljana premagale s 3:0 (18, 26, 9) in se tako uvrstile v veliki finale, kjer jih čaka Calcit Volleyball.

Športna dvorana Planina Kranj, 17.3.2017, gledalcev 300, sodnika Perčič (Kamnik) in Jovanovič (Komenda).

 

Nova KBM Branik: Mlakar 11, Blagne 9, Košenina, Kaučič 4, Vovk, Najdič 2, Milosavljević, Planinšec 14, Sobočan 9, Jerala, Pintar, Koskelo (L).

 

VOLLEYBALLjubljana: Maček, Mijoč 8, Ferlinc 7, Čotar, Dolenc, Pavić, Crnjac 1, Mihalinec 5, Janežič, Vrhovnik 2, Arnež 5, Flego.

 

Na drugem polfinalnem srečanju so vlogo favoritinj Mariborčanke upravičile že v prvih minutah. S silovitim začetkom so, kljub borbeni igri v obrambi Ljubljančank, prišle do vodstva s 5:0. Ekipa VOLLEYBALLjubljana je do prvih točk prišla po bloku Aniti Sobočan, nato pa še po dveh izjemnih obrambah Leje Janežič. Vseeno v prvih šestih napadih niso uspele zaključiti žoge in so zato ob tehničnem odmoru so zaostajale z 2:8. Tudi po odmoru se Vrhovnikova ni uspela prebiti mimo Planinščeve in Mariborčanke so dosegle že tretji blok. Ko se je situacija obrnila in je Vrhovnikova blokirala Izo Mlakar, so se navijači Ljubljane razživeli, z njimi pa tudi srečanje. Helena Mijoč je na servisu naredila niz točk in približala svojo ekipo na 8:10. Zvrstila se je serija točk z večimi zaporednimi obrambami Vrhovnikove in niti Iza Mlakar ni uspela zaključevati. Obe ekipi sta bili okrog 20% uspešni v napadu, vendar zgolj zaradi kvalitete obrambe. Rezultat je bil izenačen vse do drugega tehničnega odmora, ko je preboj uspel Novi KBM Branik. Saša Planinšec je bila s štirimi točkami vodilna napadalka in je svoji ekipi prinesla prednost s 17:14. Po težavah Ljubljančank na sprejemu je Mariborčankam uspela še ena točka na lasten servis, po asu Nike Blagne pa je bila prednost dovolj velika za zaključek niza s 25:18.

 

Nov set se je začel z break točkami na servisu Anite Sobočan in napakami VOLLEYBALLjubljana. Obe ekipi sta še vedno veliko igrali preko sredine, pri čemer Saša Planinšec najuspešneje, s šestimi točkami. Po dveh zaporednih napakah Ize Mlakar v napadu in dvojni podaji Sare Najdič so Ljubljančake povedle z 8:6. Na krilih vodstva so zaigrale še bolj požrtvovalno v obrambi in povzročale preglavice Braniku, ki je bil še vedno le 30% uspešen v napadu. Povedle so z 11:8, po bloku Arneževe pa so se odlepile na 14:10. Sobočanova je zatem na sprejemalke VOLLEYBALLjubljane zopet pritisnila s servisom in zmanjšala zaostanek na eno točko, Saša Planinšec pa je z asom dosegla izenačenje na 15. točki. Zopet je sledila serija točk s po 3, 4, tudi 5 obrambami, nobena od ekip pa se ni uspela odlepiti. Končnica se je začela izenačeno, z rezultatom 20:20, takrat pa so na plin stopile igralke Branika. V dveh dolgih točkah so po večih izmenjavah izšle kot zmagovalke, predvsem zaradi neustavljive Saše Planinšec. Slednja je dosegla kar 12 točk in pri rezultatu 24:22 je že vse kazalo na zmago Maribora, ko je Maša Arnež najprej dosegla točko v napadu, nato še na servisu in izid poravnala na 24:24. Po napeti končnici je na razočaranje ljubljanskih navijačev sodnik dosodil dvojno žogo Katji Mihalinec, ki je tretjo podajo z zgornjim odbojem poslala prek mreže, set pa se je zaključil z 28:26 v prid Nove KBM Branik.

 

Tretji set se je, podobno kot v prvem ženskem polfinalu, začel z zmanjšanim zagonom nefavorizirane ekipe po zaostanku z 0:2 v nizih. Nova KBM je ekspresno povedla s 6:1. Ko igra Ljubljančankam ni stekla, je trener Rozman poizkusil s podajalko Petro Flego in sprejemalko Niko Čotar ter prosto igralko Kajo Dolenc. Nova KBM pa je tedaj igrala mnogo uspešneje na servisu in v napadu in trend večanja prednosti je bilo težko ustaviti. Mariborčanke so bile v tem setu kar 67% uspešne v napadu, Ljubljančanke pa le 17%. Ko so Štajerke ušle na 16:4, je bilo že jasno, kdo bodo druge finalistke. Pri tem rezultatu poti nazaj več ni bilo in Mariborčanke so z vse bolj uspešno igro set pripeljale do konca z rezultatom 25:9. Tako bomo znova spremljali finale, ki smo ga gledali že v sezoni 2015/16.


avtor: Matevž Ambrožič/OZS
foto: Aleš Kalan
 
 
POŠLJI NOVICO