Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Calcit Volleyball - Formula Formis 3:0

objavljeno dne: 17.03.2017

Odbojkarice Calcit Volleyballa so na prvi polfinalni tekmi finalnega turnirja Pokala Slovenije s 3:0 (22, 19, 19) ugnale Formulo Formis. Kljub nekaj dobrim serijam točk Štajerk, so Ljubljančanke prevladovale pri sprejemu, v napadu in bloku ter se tako zanesljivo uvrstile v veliki finale.

Športna dvorana Planina Kranj, 17.3.2017, gledalcev 200, sodnika Pevc (Škofja Loka) in Melavc (Šempeter v Sav. dolini).

 

Calcit Volleyball: Grudina 2, Božič, Mihovec 8, Blažič 5, Pahor (L), Igličar 2, Zaplotnik, Kostič 9, Jerala (L), Turk, Koleva 17, Van De Vyver 2.

 

Formula Formis: Pehanec 1, Desy Vahen 11, Sešel 9, Kerbler A. 2, Sužnik, Pogorevc, Pajnik, Vojinović 3, Borko 5, Polanec, Kerbler K., Eržen 6, Štern.

 

Obe ekipi sta srečanje začeli precej nervozno, saj so bili prvi štirje napadi prej reševane žoge. V nadaljevanju so se igralke privadile dvorane in podlage ter zaigrale na ravni, ki je sama po sebi upravičila uvrstitev teh ekip v polfinale. Ivana Vojinović je z napadom, nevarnim tudi za moško konkurenco, dvignila svojo ekipo, da je, kljub premoči ljubljanskih navijačev, povedla z 8:5. Tudi po odmoru so igralke Formisa igrale dominantno. Z izjemnim začetnim udarcem so Calcitu preprečevale organizacijo nevarnega napada in tekmice držale na razdalji dveh točk, vse dokler niso Ljubljančanke dosegle dveh blokov in izenačile na 11. točki. Pia Blažič je nato prispevala še en blok in dve točki v napadu ter tako povedla svojo ekipo do vodstva s 13:11. Formula Formis pa se ni predala. Podajalka Ana Pehanec je lepo razigravala svoje napadalke, podala napad »fast« brez bloka in izenačenje na 16. točki je bilo tu. Od tam naprej smo gledali napet in izenačen dvoboj in končnico pričakali z rezultatom 20:20. Maja Pahor je na sprejemu zamenjala Slavino Kolevo, kar je morda pomagalo Calcitu do naslednje točke in nato še do ključne break točke za vodstvo s 24:22. Niz so z blokom Urške Igličar (že petim blokom skupno) Calcitovke dobile pri 22 točkah Formule Formis.

 

V drugem setu se je razigrala Koleva in do pete točke napad zaključila iz treh različnih con. Vodstvo dveh točk so Calcitovke držale kljub uspešnim napadom Ane Sešel, ki je s servisom tudi načela igro Calcita ter ekipo pripeljala do vodstva z 9:7. Formula Formis je vodila tudi še z 12:10, nato pa je Ljubljančakam uspela dobra obramba, napad Koleve in nato še osmi blok. Calcit je tako povedel s 13:12, zatem so se pojavile še težave pri napadu Rogožank, medtem ko je pod taktirko Van De Vyverjeve Calcitu uspevalo prav vse. Po deveti točki Koleve so Ljubljančanke povedle s 16:12, Van De Vyverjeva pa je samo še stopnjevala svojo igro in poskrbela za nov napad brez bloka. Pri 19:14 je moral trener Formisa Sebstajan Zorenč vzeti pol minute odmora, vendar Ljubljančank ni bilo več moč ustaviti. Z devetimi bloki več in 20 odstotkov višjo učinkovitostjo v napadu so Calcitovke drugi set dobile s 25:19.

 

Zaostanek z 0:2 je očitno nekoliko potrl Rogožanke, saj so tretji set začele nekoliko počasi in takoj zaostale z 2:6 in nato s 3:8. Formuli Formis ni uspevalo prav nič, Calcitovke so uspele doseči točko celo z napadom z zgornjim odbojem. Kmalu je vodstvo znašalo že sedem točk (11:4), trener Zorenč je zato poizkusil z menjavo Pehančeve s Kerblerjevo na mestu podajalke. Po nekaj dobrih obrambah Štajerk in dobrem servisu Maje Desy Vahen je Formuli Formis uspelo znižati na 7:13. Igra se je zatem nekoliko razživela, še posebej, ko je Vojinovićeva s točko na servisu prisilila trenerja tekmic Nicolo Negra v time out pri rezultat 12:17. Z asom je vrnila Tina Grudina in po novem bloku ter točki Van De Vyverjeve je Calcit povedel z 21:12. Da niza še ni konec je pokazala Sešlova z dvema zaporednima asoma, Tamara Borko pa je dodala točko s šele tretjim blokom Formule Formis. Štajerke so se tako približale na 21:16, vendar to ni bilo dovolj, da bi ogrozile dominanco Calcita. Slednji je niz dobi zanesljivo, s 25:19  in se tako zanesljivo uvrstil v finale pokalnega tekmovanja.


avtor: OZS
foto: Aleš Kalan
 
 
POŠLJI NOVICO